de strijd tegen de kilo’s

Sinds 1 januari 2011 ben ik officieel op dieet. Dat was al geleden van het jaar 2000, het jaar dat ik tevens startte met joggen, om kilo’s te verliezen dus. En toen ben ik op een 8-tal maanden tijd maar liefst 10 kg afgevallen. Dat lopen had dus effect,maar ook het diëten ermee gecombineerd natuurlijk. Ik liet de cola, snoep, vettige brol enz…en ging 3 x per week lopen (wat toen nog niet veel voorstelde, na jarenlang sedentair leven kwam ik echt van nergens). Pas in 2003 liep ik mijn allereerste 5 km-wedstrijd, om maar te zeggen…dat lopen stelde toen dus echt nog niks voor.

Maar de kilo’s slonken wel weg en bleven weg, omdat ik meer en meer begon te lopen natuurlijk. En zo hoefde ik op den duur totaal niet meer op mijn eten te letten, kon ik weer snoepen, wijntjes drinken en veel vettige brol…ik kwam niet bij! Olé!! Een lichtgewichtje ben ik zo nooit geworden hoor. Met m’n 1m60 bleef ik plakken op 59 à 60 kg. Maar ik paste wel in maatje 36-38 of XS en S en da’s wel fijn natuurlijk.

Maar de zwangerschap heeft toch wel wat gevolgen gehad voor m’n gewicht. Tijdens de zwangerschap ben ik 13 kg bijgekomen, daarvan plakten er op 1 januari 2011 nog altijd 7 kg aan mijn lijf. Niet zo goed dus. Het feit dat ik geen 60 km per week meer train, maar wel altijd dezelfde hoeveelheden calorieën, glaasjes wijn en snoeperij binnenwerkte, is daar niet vreemd aan natuurlijk. Dus komt het helaas terug aan op echt diëten.

En gelukkig begint er resultaat te komen! De 67 kg op de weegschaal is ondertussen verlaagd naar 63,4 kg. Woohoo! Dat gaat de goeie richting uit! Echter niet zonder moeite. De eerste drie weken liep het lekker vlot en dan plotse stilstand. Twee weken ging er geen grammetje af en raakte ik zowaar weer gedemotiveerd. Dan maar de weightwatchers-info er weer bijgekomen (waarmee ik in het verleden dus ook ben afgevallen) en ook de site www.wijvallenaf.nl geconsulteerd, waar je heel de ww-boodschappengids online kan consulteren. En dat dieet is me dus blijkbaar echt op het lijf geschreven, want al na enkele dagen zie ik resultaat. En eigenlijk hoef je daar niks voor te laten. Alles mag je eten,maar met mate en je krijgt snel een zicht op wat dikmakers zijn en wat niet. Zo ben ik zowaar weer fruit aan het eten, omdat dat 0 punten oplevert terwijl een wafeltje al direct 2 of 3 punten zijn (en je mag er maar 29 per dag op)…Ik verwacht nu niet dat ik dat punten tellen eeuwig ga volhouden, maar nu toch eventjes proberen maar….

Advertenties

2 gedachten over “de strijd tegen de kilo’s

  1. Da’s toch ook toevallig dat ik ook net met mijn blog aan het verhuizen ben van web-log naar wordpress. Ik kon gelukkig wel al mijn oude postjes exporteren en importeren.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s