de 10 voorbij!

Het lente-achtige weertje de voorbije week gaf een stevige boost aan m’n energieniveau. Dinsdag was het zonnetje zo heftig aan het schijnen dat ik gewoonweg niet te houden was en naar buiten moest, die zon in! En voor het eerst weer in een driekwarts-looptight en geen drie lagen kledij meer om m’n bovenlijf. Heerlijk bevrijdend, zo met wat minder lagen kleren kunnen buitenkomen!

En zo liep ik dinsdag een goeie 8,5 km tegen gemiddeld 10 km/u. Dat tempo lag aan het feit dat ik er een wisselloopje van gemaakt heb: 1 km rustig en dan 500 m wat sneller en dat zo tot het einde. Ging heerlijk! En die lentezon zat daar zeker voor iets tussen!

Vrijdag was het helaas alweer gedaan met dat zonnetje. Onder een druilerig wolkendek ging ik weer op pad. Dacht weer een 8 km te lopen, maar een stevige plensbui besliste er anders over. Zeker toen m’n huisje alweer in zicht kwam en ik genoeg had van de nattigheid. Uiteindelijk had ik 6,1 km op de teller en dat in 38 minuten. Ook niet zo superslecht natuurlijk…

Maar oh wat keek ik uit naar vandaag! De 10-km test!! En dan kwam gisteren schattie af dat ie wou gaan wandelen en of ik dus mijn kilometerkes dan niet tegelijkertijd op zo’n wandeltocht wou doen? Hij zou dan ondertussen zijn kilometers wandelen met zoon-lief in de kinderwagen. Even rap op www.marching.be gecheckt en de keuze was snel gemaakt: de wintertocht in Heverlee. In 2008 deden we die ook al eens mee, ter voorbereiding op de Dodentocht. Een heel mooie rustgevende omgeving, ideaal om even in te vertoeven dus. Alleen stond er geen 10 km tussen, wel 12 km. En ventje kon dan ondertussen 7 km wandelen. Et voilà, 12 it is…Het ging echt goed, al zeg ik het zelf. Alleen was het parcours met momenten puffen, zuchten, zweten en vechten. Met hellingen en veel modder, soms echt veel modder. Ventje heeft op een bepaald moment een andere weg moeten zoeken met de kinderwagen, gelukkig zonder te verdwalen. Ik kon op een bepaald moment ook gewoon niet lopen, ik gleed gewoon weg in de modder. Had niet verwacht dat m’n eerste lange duurloop in eeuwen direct een trailrun zou zijn 😉 Gevolg van al dat geploeter was wel dat ik precies toch wel wat spanning op m’n knie (en heup) begon te voelen. Gelukkig deed het geen pijn. Misschien ook een normale vermoeidheid na zoveel kilometers zwoegen op moeilijk terrein, terwijl m’n lijf dat nu ook nog niet zo gewend is natuurlijk na al die tijd…Soit, iets om zeker in ’t oog te houden, dus volgende week ga ik het heel rustig aan doen qua lopen.

In ieder geval, het was 100% genieten, van het lopen, de natuur en gewoon het feit ook dat het me eindelijk weer gelukt is. O ja, ik legde de 12 km af in 1u 19min 17sec, een gemiddeld tempo van 6:36 min/km is dat.Moet eerlijkheidshalve wel toegeven dat ik na 7 km heel eventjes ben gestopt voor een dringende pitstop in ’t café 😉

Denk wel dat ik volgende week toch mee ga doen in Hofstade, op voorwaarde dat ik zeker m’n knie niet meer voel tijdens de komende twee trainingskes deze week (rustige herstelloopjes worden dat). Duimen maar!

Advertenties

7 gedachten over “de 10 voorbij!

 1. het zou – zoals ik gevreesd had en slaap voor gelaten heb – te snel geweest zijn voor mij 😉 ’t gaat alleen maar beter worden nu ! (bij u !)

 2. goed hoor! het is daar prachtig hé; ik mis het eigenlijk echt wel. dat je je benen voelde lijkt me normaal; de laatste kilometers van elke “nieuwe” lange afstand voel ik ook elke keer in mijn benen; 2 maand geleden was 15km bij mij ondenkbaar; nu zit ik al aan 10 meer; maar die laatste paar kilometers voel ik overal vanalles wat!

  succes in Hofstade alvast! ik kan niet; jammer genoeg

 3. Plezant om te lezen dat het weer goed gaat met het lopen. Mooie foto’s ook, net als de nieuwe blog. Misschien moet ik ook eens overwegen om te vertrekken bij Skynetblogs.

 4. dag Ruth,

  Leuke blog, leuk dat je apartje blogjes gecombineerd worden zodat we ze nog gemakkelijker kunnen volgen!
  En proficiat, de 10 voorbij…, niet zo evident waarschijnlijk, met zo een druk leventje.
  Ik ga zeker die eerste stapjes nog eens terug nalezen als ik weer mag beginnen met lopen!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s