’t zijn zotten die (zo vroeg) lopen

Sinds maandag terug aan het werk na drie weken thuis en dat wil dus ook zeggen weer hopeloos zoeken naar momenten om in de week te kunnen lopen. Ik tracht zo veel mogelijk mijn vaste loopdagen te houden op dinsdag, vrijdag en zondag, kwestie van voldoende rust tussendoor te voorzien. En dus zat er niks anders op dan dinsdag al om 6u mijn warme nestje uit te rollen, met slaapogen m’n looptenue aan te trekken, rap een krisprolleke met choco binnen te steken met 4 slokken water en vervolgens de ochtendlijke kilte in te trekken. Man man man, wat heb ik gevloekt. Het was zo lekker warm in mijn bedje, ik was nog zo moe… Ik dacht dus echt wel van “’t zijn zotten die zo vroeg gaan lopen”, een mens met verstand doet zoiets toch niet zeker.

Maar zie, na een paar minuutjes lopen begon alles op te klaren in m’n hoofd en werd het stilletjesaan genieten van de rust buiten (oké, ik had wel muziek op, maar ‘k bedoel dan ook vooral dat ik niet omgekegeld werd door voorbijrijdende auto’s of fietsende troepen). Het was nog pikkedonker en dat vind ik wel minder leuk, want daardoor wordt mijn toerke nogal beperkt tot de verlichte straten. Geen rustige dreef aan het bos dus, waar je je poten breekt over uitstekende stenen en takken zo in het donker. Of een onverlicht jaagpad langs de vaart, waar je het risico loopt dan van in de vaart te belanden als je geen steek voor ogen ziet. Neen, dan maar het fietspad langs de spoorweg en drie lussen in de woonwijk…Toch goed voor 5,3 km en dat deed ik in 34min 50sec. Beter iets dan niets zullen we maar denken hé!

 

Advertenties

4 gedachten over “’t zijn zotten die (zo vroeg) lopen

  1. je doet het toch maar ! en het is idd vloeken om zo vroeg te starten, maar als je dan na een tijdje zo alles om je heen ziet ontwaken, de mist die over de velden hangt. Ik vind da wel iets hebben én de voldoening achteraf is nog groter dan dat je overdag loopt vind ik 🙂

  2. ik heb een decathlon hoofdlamp van 30eur die geweldig is voor zo’n onverlicht jaagpad. int bos helpt daa wel ni: je kan of zien waar je naartoe gaat, of waar je je voeten zet. nie allebei tegelijk, jammer genoeg 🙂

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s