kink (barst) in de kabel

Vandaag (zondag) stond m’n eerste 10 km-wedstrijdje sinds eeuwen op de planning, de Winterjogging in Hofstade. Helaas besliste het lot er anders over. Zaterdagmorgen kreeg ik plots last van m’n darmen (om het nog propertjes uit te drukken ;-)). En dat op een dag vol plannen. Eerst met zoon-lief langs bij een vriendin die verjaarde, en ’s avonds gasten voor een gezellig dinertje. Dat bezoekje aan die vriendin is nog gelukt, ook al ben ik er ginder ongeveer 20 keer naar het toilet moeten rennen. M’n maag begon echter ook op te spelen tegen dat we weer naar huis gingen en eenmaal thuis gearriveerd, moest ik uit de auto springen, de tuin in rennen en daar kwam m’n middageten me weer tegemoet. Ik voelde me zo slap als een vodje worden, dus maar rap m’n bed ingekropen terwijl ventje voor onze Seppe zorgde. Ondertussen hadden we onze gasten ook al maar afgebeld. Tegen 18u ging het dan helemaal fout. Ik moest plots weer overgeven en dat was zo heftig dat ik er echt duizelig van werd. Ik voelde me stilletjesaan wegdraaien, probeerde de slaapkamer nog te halen (gelukt) en had dan als doel mijn bed en da’s niet gelukt. Ik lag er plots naast. Flauwgevallen dus. En bij het vallen met de palm van m’n rechterhand keihard tegen de rand van het bed geknald waardoor mijn pols en hand venijnig veel pijn deden. Mezelf in bed gehesen en gelukkig lag m’n gsm op het nachtkastje en kon ik zo ventje verwittigen. Die direct onze dokter gebeld, die woont hiernaast en dus niet veel later stond ie er. Een acute maag-darm-ontsteking was het verdict en flauwgevallen door uitdroging en plotse bloeddrukval. Ik mocht m’n bed niet meer uit, omdat risico op terug flauwvallen te groot was. En ik kreeg een inspuiting tegen het overgeven zodat ik toch wat water kon proberen drinken.

Maar die pols dan. Dat zag er toch niet zo goed uit. Er was toch wat zwelling te zien, druk op de plaats (niet de kant van de duim maar andere kant en langs binnen, die dikke knoesel die je daar hebt) was héél pijnlijk en bepaalde bewegingen ook. Hij vreesde een klein barstje. Doorverwijzing voor de spoed geschreven, maar ‘k moest wachten tot zondag tot ik weer wat op krachten was.

Zogezegd zogedaan, maar toch maar die vriendin van zaterdag opgebeld om te vragen of ze me effe kon brengen. Want ondertussen had ventje het dus ook vlaggen met die maag-darm-ontsteking. ’t Was dus iets besmettelijk. Ik voelde me ondertussen gelukkig alweer wat beter en kon dat tripje naar de spoed wel effe aan. Het ging gelukkig zeer vlot in ’t ziekenhuis en een plaatje wees dus uit dat er inderdaad een barstje te zien is. De dokter wou me gelijk in de gips steken, maar dat zag ik dus helemaal niet zitten. Met een baby van 8,5 maanden in huis dan met je rechterarm (ik ben rechtshandig) in ’t gips zitten…leek me zo niet te doen, dus ‘k smeekte om een alternatief. Met veel tegenzin gaf ie me dan een voorlopig steunverbandje en drie dagen ziekteverlof om die pols goed te laten rusten (Seppe dus naar de crèche). Indien tegen volgende week de pijn nog niet weg is, wordt het alsnog gips. Grumbl!

Dus daarmee zijn we weer effe drie dagen op rust gesteld (wat ik ten volle zal benutten) en ook het lopen effe een weekje op non-actief. Niet dat ik mijn pols nodig heb om te lopen natuurlijk, maar ik voel dus pijn bij schokbewegingen, dus dat vermijd ik dan ook maar eventjes hé. En duimen maar dat die gips niet hoeft volgende week!

 

Advertenties

3 gedachten over “kink (barst) in de kabel

  1. Oeis, oeis, oeis. Laten we het van de positieve kant bekijken en blij zijn dat je pols niet gebroken is. Want dan had je nog verder van huis geweest: gegarandeerd gips. Hopelijk helpt het steunverband voldoende. Veel beterschap!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s