gelezen: “Noodzakelijk Kwaad” van Alex Kava

Voortaan ook af en toe eens een boekrecensie. Want lezen dat doe ik graag, alleen ontbreekt het me vaak aan tijd en ja…soms heb ik eens tijd, maar dan toch eventjes geen zin om lezen. Een beetje dubbel dus. Maar als het boek goed is, dan maak ik er graag tijd voor. Bijvoorbeeld voor “Noodzakelijk kwaad”, een boek van de hand van Alex Kava. Ik kende ze niet en het boek was een kerstcadeautje van mijn moeder. Ze heeft zo een aantal thrillers cadeau gegeven, allemaal van vrouwelijke misdaadauteurs. Eentje viel al enorm tegen en legde ik algauw opzij. Maar dit boek had snel mijn aandacht vast en hield het vast tot de laatste bladzijde. De moeite dus! Al kan ze niet tippen aan auteurs als Dean Koontz, Jeffrey Deaver of Harlan Coben.

Het verhaal gaat over een aantal onmiskenbaar rituele moorden, ze zijn op verschillende plaatsen in de VS gepleegd, en alle slachtoffers zijn rooms-katholieke priesters.

Voor FBI-agent Maggie O’Dell staat al snel vast dat er meer dan één dader achter de moorden zit. Maar waar ze die moet zoeken, begint pas duidelijk te worden wanneer ze op een gruwelijk computerspel stuit. Een spel dat zich speciaal richt op jongeren die ooit door priesters zijn misbruikt.

Haar vermoeden wordt bevestigd als iemand vanuit Venezuela contact met haar zoekt: Father Keller, een man van wie ze wéét dat hij jonge jongens heeft vermoord en naar wie ze al vier jaar op zoek is.

Uit angst het volgende slachtoffer te worden, biedt hij haar – in ruil voor bescherming – zijn hulp aan bij het onderzoek. En hoewel alles in haar daartegen in opstand komt, kan ze zijn aanbod niet afslaan.

Advertenties

2 gedachten over “gelezen: “Noodzakelijk Kwaad” van Alex Kava

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s