gedroomd

Sinds de geboorte van onze Seppe zit ik opgescheept met een steeds terugkerende droom. Ongeveer 5 nachten op 7 heb ik hem en het begint eigenlijk een beetje strontvervelend te worden. Want buiten een hele hevige dromer, ben ik ook een slaapwandelaar en deze droom heeft dus al een paar keer tot gevolg gehad dat ik wakker word als ik weer eens uit bed stap. Daar heb ik dus al jaren last van trouwens. Gelukkig niet te frequent. En gelukkig ook niet zonder ongevallen, alhoewel ik ooit al wel eens aan de venster heb staan trekken, denkende dat het de deur was. En toen woonde ik nog alleen in een appartement op de eerste verdieping, dus dat had fout kunnen aflopen. Ook al eens in de keuken beland en daar het licht aangedaan en toen wakker geworden. Of in het midden van de nacht de tv gaan aanzetten…Ventje heeft me al gekke dingen weten doen en horen zeggen in ieder geval.

Héél vaak gaat het slaapwandelen gepaard met dromen waarin ik op zoek ben naar iets. Wat weet ik dan meestal wel niet meer. Deze weerkerende droom is ook zo’n zoek-droom, en naar wie ben ik op zoek…naar onze Seppe. Ik droom dus telkens dat ik in de loop van de nacht Seppe bij mij in bed neem onder de deken en hem dan plots kwijt ben. Ik begin dan gelijk zot te zoeken en begin dat dus effectief echt te doen. Ik begin het bed af te zoeken, onder bed te kijken en vorige week stond ik dus aan zijn kamer alvorens ik wakker werd. Regelmatig vraag ik ook aan ventje waar onze Seppe is. Die weet dan altijd al hoe laat het is en stelt me dan wel gerust, en dan val ik prompt weer in slaap 🙂 Onze kat kent het ook al, want meestal is zij in het eerste deel van de droom het slachtoffer van dienst. Pooh de kat slaapt bij ons en dat beest wordt dus regelmatig quasi doodgeknuffeld door mij omdat ik denk dat zij onze Seppe is.

Soit, het begint een beetje problematisch te worden. Ik heb al gemerkt dat het een beetje helpt als ik vlak voor het slapengaan nog eens in Seppe zijn kamer ga kijken om te zien dat hij echt wel veilig in zijn bedje ligt. Maar die droom blijft me dus teisteren en dat nu al bijna 9 maanden aan een stuk. Voer voor psychologen zeker? Misschien ben ik echt wel gaga aan het worden, hihi.

Als iemand weet wat het zou kunnen betekenen, let me know!!

 

Advertenties

6 gedachten over “gedroomd

  1. In je dromen verwerkt je onderbewuste hetgene waar je overdag mee bezig bent. Ik denk dat jouw droom wil zeggen dat je je zoontje ontzettend graag ziet en dat je onbewust bang bent om hem op één of andere manier kwijt te spelen. De vrees waar elke rechtgeaarde mama en papa mee moet leren leven dus 🙂

  2. Ik denk inderdaad dat het zoiets is als wat Sandy zegt. Elke avond voor het slapen eens bij Seppe gaan kijken kan inderdaad misschien helpen, dat doe ik trouwens ook nog en onze kinderen zijn al ouder. In de kamer van de oudste hoef ik de laatste tijd niet meer te kijken want ze blijft langer op dan wijzelf 😉
    Ik ben ook een slaapwandelaar/hevige dromer en kom soms nat van het angstzweet wakker. Het probleem bij mij is dat eens ik klaarwakker ben ik totaal niet meer weet wat ik gedroomd heb. Ik weet wel dat het iets beangstigends is en dat ik dikwijls opsta en in de slaapkamers van de kinderen ga kijken. Ooit kwam ik eens wakker op onze oprit door de koude, ik weet niet naar waar ik op weg was 😉

  3. awel, ik zou niet weten wat het betekent, en al helemaal niet hoe je ervan af kan geraken, maar ik herken het wel. Zowel ventje als ikzelf hebben nl de laatste week ook diezelfde droom! Maar eerlijk gezegd, ik hoop niet dat het binnen zoveel maanden nog steeds zo is…

  4. Bedankt. We doen zeker ons best om er zoveel mogelijk van te genieten, we vinden dat het zelfs nu al snel gaat… Voor we het weten is onze Mathias al zo groot als jullie superheld!

  5. Probeer je kind meer los te laten, je neemt heel veel mee dat je in de dag niet kan verwerken en dat maakt dat er een angst komt in de nacht dat je gaat zoeken.
    Nu het is je eerste kindje misschien en dat maakt dat alles nieuw is, probeer gewoon voor het slapen gaan nog even naar je kind te gaan kijken zodat je weet dat het goed is. En neem voor jezelf de rust als je slapen gaat.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s