dwars door Planckendael

Na iets meer dan een week looprust was daar eindelijk het moment weer om de loopschoenen terug aan te trekken. Het plan lag er al van vrijdag trouwens, maar toen viel ik op weg naar huis in ’t slaap op de trein…toch wel een teken dat ik precies wat moe was (ik slaap normaal gezien nooit op een andere plaats dan in m’n bed). En dus maar niet naar de club getrokken om alvast een eerste toerke mee te lopen. Zaterdagmorgen had ik dan geen zin, dus werd het pas deze morgen dat ik er weer voor zou gaan. Toevallig ook Nationale Wandeldag en één van de settings was dan nog wel Mechelen zeker. Dus ventje overtuigd om met Seppe te gaan wandelen en ik zou dan ondertussen een toerke lopen. Hij zou 7 km wandelen en ik zou de tocht aanvatten van 12 km, maar de laatste lus van 2 km niet meer doen (volgens het plannetje liep de eerste 10 km ongeveer doorheen natuur en dan was er nog een lusje doorheen Mechelen Stad). 10 km leek me meer dan voldoende, eigenlijk zelfs iets te veel, na zo’n dikke week niet lopen.

Nationale Wandeldag = veel volk en ’t was er dus wel heel druk, maar lekker gezellig. Start was aan de Nekkerhal en vandaaruit ging mijn tocht doorheen het Mechels Broek. Al na 300 meter moest ik beginnen wandelen. De modder lag enkeldik en het was een smal paadje met daarop tientallen wandelaars. Geen doorkomen aan dus en vooral hard ploeteren. Zo ging het 1,5 km lang…paar 100 meter lopen en dan weer 100 meter snel stappen om de wandelaars voorbij te geraken en ondertussen niet uit te schuiven. Een moeizame start dus. Maar dan kwam het paadje uit aan de Dijle en was het een heel eind dus jaagpad, wat altijd zalig is om lopen. Dan doorsteken via een wandelweg naar de Leuvensesteenweg waar ik uitkwam aan de dierentuin (Planckendael). De wandeltocht ging dwars door de zoo, superleuk natuurlijk.  Met het inschrijvingsticketje van de wandeling mocht je er dus gratis binnen. Daar ook even een stop gedaan aan de controlepost, moest toch dringend eventjes naar ’t toilet (dat vind ik dus wel superhandig aan zo’n wandeltochten, dat je onderweg even een pitstop kan houden). Daarna dan gewoon de pijltjes gevolgd en ben dus niet beginnen héél de zoo af te gaan, da’s voor binnenkort eens met Seppe (de 7 km-tocht ging trouwens niet door Planckendael). Na Planckendael een klein stukje Leuvense Vaart en dan via Muizen weer naar de Dijle en zo terug naar de Nekkerhal.

Aan Muizen begon ik al wel door te krijgen dat de organisatie er een beetje naast sloeg qua afstand. ‘k Zat al aan 8 km en wist dat het van daar uit toch nog een 5 km zou zijn. En er zijn geen shortcuts mogelijk, gelet op jaagpad aan rivier etc….En ik ging dus een laatste lus van 2 km niet meer doen, dus volgens mij zullen een aantal wandelaars toch wel geschrokken zijn van de afstand. Toen ik terug aan de Nekkerhal aankwam, had ik er 13 km opzitten, en dat in ongeveer 1u27min. Ik was stikkapot! Maar wel voldaan natuurlijk.

De jongens hadden er op ongeveer dezelfde tijd hun wandeling opzitten, dus we kwamen samen toe aan de auto, ook wel handig en goed getimed dus 🙂

En nu beetje rusten. Volgende week ook rustige loopweek, wegens werkomstandigheden (o.m. vergadering met overnachting, wat ga ik mijn ventjes missen dan!).

Advertenties

2 gedachten over “dwars door Planckendael

  1. ooo ik heb daar ook gelopen! dwars erdoor idd. ik deed de 25km wat er mooi … DERTIG bleek te zijn. ideaal want anders moest ik er nog 5 bijplakken 🙂 maar ik was onderweg aant denken toch maar te stoopen bij 25… wat dus dankzij de organisatie mooi niet door is gegaan 😉

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s