op zoek naar de flow

Na het moeizame toerke joggen van vorige zondag zat ik toch effe in een dipje. Zo’n slechte dag waarvan je het gevoel krijgt dat je nooit nog deftig gaat kunnen lopen, laat staan de moed vinden om ooit nog eens een lange afstand te lopen. Ik besloot dan ook van de dinsdag-training gewoon over te slaan. Dinsdag ging sowieso een emotionele dag worden door de werkomstandigheden, zodat ik volop mijn energie daarop gericht heb. Donderdag ben ik begonnen met een stevige vitaminenkuur, omdat ik er maar niet bovenop leek te komen. De vermoeidheid bleef, zelfs na nachten van dik 8 uur slaap. Revitalose is mijn drug, twee ampulletjes ’s morgens bij het ontbijt innemen en je krijgt het gevoel alsof je het Duracell-konijntje op speed bent. Om maar te zeggen: Revitalose werkt echt bij mij 🙂 Dus vrijdagavond was ik na een dag werken nog vol energie en besloot ik eindelijk nog eens naar de club te trekken om met de bende een toerke mee te lopen. M’n vaste kompaantje H. was er, zij loopt hetzelfde tempo als ik (de anderen zijn ofwel véél te snel of lopen toch wel wat te traag) en samen deden we een toerke van 5,3 km tegen gemiddeld 6:27 min/km. Niet zo’n snel gemiddelde, maar de eerste en de laatste kilometer verliepen zeer traag, tussenin ging het tegen de 10 tot 11 km/u. Het deed deugd, alles ging vlotjes, ondertussen constant lopen babbelen, enkel mijn avondeten lag een beetje op mijn maag, maar dat was dan ook de enige hindernis. Om maar te zeggen: het einde van de loopdip was in zicht.

Zondag duurloopdag, maar dat was toch niet zo zeker. Ventje besloot namelijk naar een beurs in Nederland te gaan en vertrok om 9u. Dus ’s morgens niet de kans om al te gaan lopen, met de zorg voor Seppe en zo. Dan maar wat huishoudelijke klusjes gedaan en met Seppe gespeeld en hopen dat ventje weer op een redelijk uur zou thuis zijn. Dat was gelukkig het geval en rond 15u kon ik dan toch de deur uit voor een duurloop van 10 km. Met schrik in het hart weliswaar, want vreesde toch weer dat het trekken en sleuren zou worden. Dat was ook zo de eerste 2 km. M’n heupen begonnen weer wat te zeuren, een echt verzuurd gevoel. Bovendien kreeg ik ook nog steken, leek wel aan m’n hart, maar denk dat het gewoon m’n lunch was die wat dwars lag en dus voor de nodige indigestie zorgde. Wat diep ademhalen deed de pijn wel weer wegebben. Na een km of 4 zat ik eindelijk in een goeie flow, zo dat gevoel waar elke loper wel naar zoekt…het gevoel dat je op wolkjes loopt en kan blijven lopen. Jammer genoeg stond ik na 7,5 km ineens voor een gesloten overweg en was het abrupt gedaan met die flow. Vooral omdat de slagbomen maar dicht bleven, door een aarzelende trein. Enkele minuten later kon ik dan toch weer verder,maar de flow was verdwenen. Nog 2,5 km doortrekken dus, maar het is nog redelijk vlot gelukt. De 10 km werden uiteindelijk volbracht tegen een gemiddeld tempo van 6:32 min/km, daar ben ik dik tevreden mee!

Vandaag was voor mij ook de moment om te beslissen of ik volgende week zou meedoen aan Dwars door Dendermonde. Het antwoord is ja! Maar ‘k ga er zeker niet voluit gaan. Ik heb de afstand van 10 km nog niet voldoende in m’n benen om daar tegen een, voor mij toch, razend tempo van start te gaan. Het gaat dus gewoon een duurloop worden, maar dan in héél véél gezelschap 🙂 Enige spelbreker kan nog onze Seppe zijn, want die zit nu halverwege de incubatieperiode voor de windpokken. Krijgt ie of krijgt ie het niet, that’s the question…We zullen zien hé.

Advertenties

4 gedachten over “op zoek naar de flow

  1. Ik ben in volle marathon voorbereiding en heb vorige donderdag ook gepast voor de training. Soms is de energie en ook de goesting gewoon op en dan staak ik! 🙂 M.a.w. goed gedaan om even te rusten.
    Veel plezier in Dendermonde. 🙂

  2. we hebben het allemaal: van die dagen dat het echt.niet.gaat. Ik had dat gisteren nog; trillende benen terwijl ik echt wel genoeg gegeten had. zal nooit weten waaraan het lag maar ik geraakte nauwelijks vooruit en moest in het terugkomen soms zelfs wandelen. vandaag ging het dan weer vanzelf. Om het met de woorden van Dory van Finding Nemo te zeggen; “just keep swimming” (maar dan running ;-))

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s