als kool

Na dik drie maanden mochten we vandaag eindelijk nog eens bij Kind & Gezin langs. Ben toch altijd wel superbenieuwd naar de weeg- en meetresultaten. En ondanks de vele negatieve ervaringen van heel wat mensen in mijn omgeving, ben ik supertevreden van de “service” die we bij ons consultatiebureau krijgen. We gaan trouwens nog altijd in Mechelen, omdat daar meestal ook de kinderarts die Seppe van bij de geboorte volgde, daar ook consultatie houdt. En we hoeven er dus nooit te wachten, zeer vriendelijke vrijwilligers die het wegen en meten doen en de consulente (verpleegster) die het adviserend gesprekje houdt is altijd supervriendelijk en nooit neerbuigend of belerend (zoals blijkbaar bij sommige andere kantoren wel eens het geval durft te zijn).

En the results of the jury are: 72 cm groot en 8,760 kg. Op dik 9 maanden tijd is onze knul dus al 24 cm gegroeid en 5,6 kg bijgekomen (da voel ik wel in mijn armen). Da groeit als kool hé, zo’n baby 🙂

Curve-gewijs (want daar kijkt een kinderarts dan naar) zit ie met zijn lengte mooi halverwege de P25 en de P50-curve (P50 is het gemiddelde) en met zijn gewicht onder de P25-curve. Zijn gewicht maakt een knikje naar beneden eigenlijk, op de curve. Maar niks om ons zorgen om te maken. Zijn weekje doodziek zijn met RSV in december heeft daar nog mee te maken, dat slepen ze wel een paar maanden mee. Maar gezien hij nu vlotjes alles eet en vooral veel eet, haalt hij op termijn die schade wel weer in (en voor mij hoeft ie echt niet zwaarder te worden hoor, héhé).

Van de consulente kregen we het advies van vooral zo voort te doen. Alleen maar goeie punten gekregen als ouders dus, da’s altijd leuk om te horen hé. We mogen volop experimenteren met voeding, stukjes geven, met brood laten spelen. Maar dat deden we allemaal al een paar weken, tot groot plezier van Seppe zelf. Gisteren heeft ie samen met ons mee broccoli gegeten ipv verwerkt in een plat groentepapje. Wij verwerkt in een lekker gerechtje en hij at losse stukjes zo mee en dat ging dus zonder problemen. En boterhammen met boterhamworst vindt ie ook superlekker, maar confituur vindt ie toch wel het heerlijkste wat er is zo op een boke. Tja, zijn mama is ook een zoetekauw hé, dat heeft ie dus ook weer van geen vreemden 😉

Advertenties

2 gedachten over “als kool

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s