de flow gevonden…in Dendermonde!

De voorbije week was niet de meest denderende week op loopgebied. Woensdag ging het nog vrij goed. Dagje verlof met ons beidjes en dat maakte dat ik rond de middag er effe tussenuit kon muizen voor een toerke in ’t zonneke. 7,3 km heerlijk genieten in ’t zonneke, zo mag het altijd zijn. Het tempo was nog niet zo schitterend, maar ja, da’s nu ook niet zo belangrijk.

Vrijdagavond zat ik vol goeie bedoelingen en dacht ik nog eens met de club te gaan trainen. Maar een uurtje voor de start begon het hier te regenen, en het bleef maar regenen. En met de regen daalde m’n humeur en de goesting om nog m’n neus terug buiten te steken. De zetel lonkte en m’n karakter liet me in de steek. De zetel werd het, met zelfs een slaapmutsje en nootjes erbij. Als we zondigen doen we het maar ineens goed hé. En ik troostte mezelf met de gedachte dat ik dan alleszins toch goed uitgerust zou zijn voor m’n eerste 10 km-wedstrijd in eeuwen, Dwars door Dendermonde.

Ik kan me dus zelfs niet meer herinneren wanneer ik m’n laatste 10 km-wedstrijd liep. Ik vermoed ergens in 2008, maar het kan evengoed 2007 zijn. M’n PR staat op 50 min 10 sec of zoiets, die grens van 50 min heb ik dus nooit kunnen breken en zal me waarschijnlijk ook nooit wel meer lukken. Maar er zijn ergere dingen in het leven hé. Genieten is belangrijker en genieten heb ik vandaag alleszins gedaan in Dendermonde.

De organisatie was in ieder geval goed. We vonden direct een parkeerplaatsje ook al waren we er pas om 14u, een uurtje voor de start dus en al twee afstanden die tegen dan al gestart waren (kidsrun en de 5 km) en dus al veel volk op de been hadden gebracht. De inschrijving verliep ook vlotjes en sportzak in bewaring geven, vormde ook geen probleem. En ik die me op voorhand al voor zo’n zaken zenuwachtig maakte. Ik hou dus niet meer van die superdrukke toestanden en vreesde er hier wel wat voor. Nu, druk was het zeker wel. Héél véél volk deed er mee, maar het verliep dus lekker vlotjes. Een twintigtal minuutjes voor de start kuste ik man- en zoonlief dada en liep ik snel een toertje in. En onderweg liep ik dan blogger Geert tegen het lijf en ik had m’n compagnon gevonden om de 10 km mee te starten!

De wedstrijd zelf dan. Na een zeer rustige start, liep het bij mij direct vlotjes. Nog even wat babbelen met Geert onderweg, maar na een kleine 2 km liet ie me gaan. Het ging blijkbaar toch iets te snel. Voor mij voelde het in ieder geval lekker soepel aan en ik kon nog een beetje versnellen. De 2 km passeerde ik in 12:07, dus iets trager dan 10 km/u. Aan de 3 km zat ik net boven de 10 km/u en dat kon ik volhouden tot het einde, mits hier en daar wat versnellen of vertragen (doordat er te veel volk in de weg liep).  Het liep dus echt gewoon supergoed, ik zat in een ritme en een flow en dat gevoel bleef tot het einde. Geen seconde op m’n adem moeten trappen, het ging gewoon vanzelf! De finish passeerde ik in net 58 min en daar ben ik dus supercontent mee. Ik hoopte stiekem op een eindtijd van 60 min, dus daar zit ik mooi onder 🙂 Achteraf ook niet moe, ben nog al lopend terug naar de kleedkamers gerend, omdat ik kou kreeg weliswaar 😉

Dwars door Dendermonde is trouwens echt een aanrader. Een leuk afwisselend parcours doorheen de stad en de natuur, veel ambiance en goeie organisatie. Voor er een PR te lopen, moet je er niet zijn. Daarvoor is het parcours op veel plaatsen té smal waardoor je soms achter veel volk vastplakt en er niet voorbijgeraakt. Ook is het een enorm bochtig parcours op sommige plaatsen en dat in combinatie met smal is helemaal dodelijk voor je snelheid natuurlijk. Dus gewoon een wedstrijd voor de gezelligheid en de fun, maar meer hoeft dat ook niet altijd te zijn hé!

Advertenties

4 gedachten over “de flow gevonden…in Dendermonde!

  1. Ik passeerde zes minuten later de finish, bij mij geen sprake van een “flow” ;O) maar toch uitgelopen (vooral de eerste 4 km had ik moeite). Ik ben fier op mijn twee atleten die goed gas hebben gegeven tijdens de Kids Run. Nu ik erover denk, eigenlijk heb ik 11 kilometer gelopen! (10 km + Kids Run)

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s