plannen maken…

Veel lopers lopen gewoon om te lopen, anderen maken plannen…voor een 10 km-wedstrijd, een marathon, of zelfs de 100 km. Die laatste twee dingen ga ik voorlopig toch niet meer doen. Zeker een 100 km…nooit meer!! Want die 100 km in 2008 luidde bij mij toch wel het begin van mijn blessureleed in. Een zware ontsteking in m’n voet vlak na de Dodentocht en toch persé doorzetten, nog rap effe de marathon van Keulen lopen en dan was het zo uit met de pret en dat heeft té lang geduurd. Ne mens zou al denken dat ik er wat getraumatiseerd door ben geraakt en in zekere zin is dat ook wel zo, want ik wil nooit nog zo’n periode doormaken. Dus ben ik véél voorzichtiger geworden en op loopvlak dus ook een pak minder ambitieuzer dan een paar jaar geleden.

Gelukkig bestaat er ook zoiets als een 10 mijl en een halve marathon. Tot die afstanden wil ik het wel eens terug gaan proberen. Als m’n lijf meewil tenminste. Qua voorbereiding vergen die afstanden ook een pak minder van je lijf en tijd dan een voorbereiding voor een marathon. Want laat ik maar eerlijk zijn: trainen voor een marathon zie ik gewoon ook absoluut niet zitten momenteel. Het neemt té veel tijd in beslag en duurlopen van 30 km en meer zeggen me echt wel niks momenteel, daar heb ik gewoon geen zin in. Ook al geeft het lopen van een marathon op zich wel een enorme kick natuurlijk, heel die poespas ervoor, bah…neen, nu toch niet hoor. Misschien over een paar jaar weer, we zien wel.

Maar die 10 mijl en halve marathon dus. Ik heb twee concrete evenementen in mijn hoofd die qua timing wel zouden moeten lukken, als ik tenminste er in slaag van m’n trainingen altijd braaf af te werken 🙂 Op 22 mei is er de Abdijentocht Tongerlo-Averbode, goed voor 16 km. En op zondag 26 juni is er de halve marathon van Roosendaal. Geen idee of die de moeite is, maar qua periode valt ze voor mij wel goed.

De Abdijentocht liep ik ooit al eens en ik herinner me vooral dat het toen enorm modderploeteren was. Voor een tijd moet ik daar dus niet gaan, en da’s ook mijn ambitie niet. Idem met die halve marathon. Tuurlijk zou het leuk zijn om onder de 2u te eindigen, maar als dat niet zo is, dan is dat ook maar zo hé. Zolang we er maar plezier aan beleven.

Ter voorbereiding heb ik deze week alvast goed mijn best gedaan. Woensdag liep ik 7,5 km, vrijdag 5,5 km en vanmorgen 12,5 km. Woohoo! En zo gaan we traag maar gestaag rustig opbouwen met een schema’tje via MyAsics.

Advertenties

2 gedachten over “plannen maken…

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s