bibberen

Zalig toch dat weertje hé!! Zo’n lekker warm lentezonnetje, een zacht briesje…laat maar komen die lente!! Ik word er helemaal happy van! Helaas kon ik er vanmorgen niet van genieten bij het lopen. Door omstandigheden had ik alleen deze morgen vroeg voldoende tijd om een volwaardige training te doen. Toen ik m’n kop buiten de deur stak om kwart voor 7 vanmorgen belandde ik dus in een diepvriezer…het was ijskoud! Een heus bibberweertje! Auto’s en gazon aangevrozen, niks lekker warm lentezonnetje. Aaarrgghhh!! Oké, ik verwacht nu ook niet direct een temperatuur van 15°C om 7u ’s morgens, maar -2°C vond ik toch echt wel niks hoor. Dus shirt met lange mouwen en daarover nog m’n fleece aangetrokken én lange tight. Pffttt….En dan de vrieskou in voor m’n training.

M’n gloednieuwe schemaatje schreef voor vandaag een “opbouwende training” van 8 km voor. Daar bibberde ik op voorhand ook al voor, toen ik las wat er van me verwacht werd. Starten aan 6:10 min/km en op gevoel de snelheid opbouwen tot 5:35 min/km tot de 8 km volbracht zijn. Pfew. En dat zo vroeg op de dag. Maar lag het nu aan de kou of wat dan ook, ik liep direct op vleugeltjes. De start ging direct vlot aan het vooropgestelde tempo en de eerste 2 km liep ik gemiddeld zelfs aan 6 min/km, daarna een blok van 1,6 km aan 5:50min/km, vervolgens een blok van 1,6 km aan 5:37 min/km en een laatste blok van 1,1 km aan 5:30 min/km. Vervolgens nog een eind uitlopen tot ik aan 8,1 km zat en weer aan m’n deur stond, met een totaal gelopen tijd van 46min33sec. Die blokken bekwam ik door van brug tot brug te lopen aan de vaart 🙂

Ik was supertevreden. Dat het zo vlotjes zou lopen, had ik nu echt eens niet verwacht se. En het goede gevoel zette zich heel de dag door, ik liep heel de dag op wolkjes 🙂 En ‘k heb nu al zin in de volgende training, maar zal nog tot vrijdag moeten wachten helaas 😉

Advertenties

3 gedachten over “bibberen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s