op en neer

Nog even snel een joggerke-berichtje vandaag. Na de training van dinsdag bleef het energieke gevoel een hele week nazinderen. Heerlijk zo’n gevoel! Alsof je de wereld aankan. Vrijdag was het dan ook volop uitkijken naar de avondtraining met de club. Nou ja, club is veel gezegd hoor. Het is gewoon een bende gezelligaards die 2 x per week verzamelen blazen aan de sporthal van de gemeente, en die ligt op 300 m van m’n deur. Dinsdags geraak ik er nooit, maar vrijdags lukt het zo nu en dan eens. En afgelopen vrijdag was het dus nog eens zover. Vast loopmaatje H. was er ook en we kregen het gezelschap van K. die zich voor het eerst aan een afstand van +5 km wou wagen. Met dat het nu langer licht is ’s avonds, kunnen we terug een andere route nemen en is de minimumafstand 6 km ipv 5 km. Bovendien een route die makkelijk uitbreidbaar is, zodat afhankelijk van het gevoel van de avond er ook wat verder kan gelopen worden. Soit, om kort te zijn: net zoals dinsdag liep het vrijdag alsof ik op wolkjes liep. Van niks last en het gevoel alsof ik zo wel 100 km kon lopen. K. kreeg het na 3 km wel wat lastig en liet zich afzakken tot een groepje achter ons. H. en ik trokken dan het tempo wat op, ondertussen druk kletsend over vanalles en nog wat. Na 6,5 km stonden we terug aan de sporthal en ik besloot nog een lusje te maken in de wijk om aan 8 km te komen, zoals in m’n schema stond voorgeschreven. Die laatste 1,5 km liep ik al sprintsgewijs, zo goed voelde ik me dus 🙂 En net op tijd weer thuis om rap zoon-lief nog in bed te stoppen, perfect getimed dus!

Het was daarna dan ook uitkijken naar de zondagse duurloop. Maar het goede gevoel kon blijkbaar niet blijven duren. Zaterdagnacht slecht geslapen door helse buikpijn. Zondagmorgen bleef dat wel wat aanslepen, alhoewel ik voldoende eetlust had en me voor de rest wel redelijk okĂ© voelde. Toch maar gaan lopen. 12 km duurloopje stond er op m’n schema en ik besloot dat volledig in het Domein van Hofstade te gaan doen. Met auto tot daar gereden, toch wel veel goesting om er een fijn loopje van te maken en dan …pats…vanaf de eerste meters voelde het al slecht aan. Grrr…Benen voelden verzuurd aan en m’n buikpijn kwam weer op. Toch maar rustig doorzetten, eerst naar de Finse piste gelopen, daar een toerke (= 1 km) bijeengeharkt en dan het joggingparcours van 5 km gevolgd. Toen die 5 km erop zat, had ik zo’n 8 km in totaal al op de teller en zat ik er helemaal door. M’n benen waren op, ik hijgde gelijk zot en zweette me kapot. De kortste route richting auto dan maar genomen, waar ik exact 2 km later aankwam (ik zat nl. nog aan de andere kant van het domein). Met 10 km op de teller en pompaf m’n auto ingekropen, waar ik letterlijk effe moest bekomen. Me de rest van de dag trouwens barslecht gevoeld, ik raakte thuis zelfs amper de trap nog op.

Toch raar hoe je op een week zo tussen uitersten kan laveren. Meestal gaan mijn weektrainingen slecht, omdat ze ofwel ’s morgens in alle vroegte of ’s avonds na een stressy werkdag moeten afgewerkt worden. ’s Zondags kan ik eerst wat rustig wakker worden, ontbijten, nog wat relaxen en me mentaal rustig oppeppen en bijgevolg gaan die trainingen altijd vlotjes. Deze week dus duidelijk niet.

Nu, ik vermoed dat ik zondag gewoon last had van een viruske of ander beestje dat me wat ambeteerde. Ik probeer me er in elk geval niet te druk in te maken. ’t Is nu niet dat ik op korte termijn al een wedstrijd heb gepland of zo, en dan nog…ik heb niet de ambitie om een wedstrijd te winnen hĂ©. Ik gun me nu in ieder geval even een extra rustdagje en ga pas woensdag lopen ipv dinsdag. Hopelijk helpt dat extra dagje rust om er woensdag weer een goei lap op te geven (want m’n schema schrijft een heuse tempo-training voor, oeioei ;-)).

Advertenties

Een gedachte over “op en neer

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s