tempo!

Sinds een paar weken ben ik een schema aan het volgen via de MyAsics-site. Doel is een halve marathon eind juni en sinds twee weken is het schema dan ook in een hogere versnelling gegaan. Letterlijk dan! Het is één en al tempo-training dat de klok slaagt, lijkt het wel. En telkens begin ik er met een bang hartje aan, want voor een slakje als ik is een training van “8 km tegen een tempo tussen 5:30 en 5:45 min/km” iets dat op voorhand toch wel onuitvoerbaar lijkt. Op wedstrijd oké, maar toch niet als training zeker.

Deze week stonden er dus zo twee tempotrainingen van 8 km op m’n schema. Brrrr….En al zeker na het debacle van vorige zondag, waar ik m’n training voortijdig moest afbreken…neen, ik zag niet echt uit naar die tempotrainingen deze week. Speciaal tot woensdag gewacht voor de eerste tempoloop. Heetste dag van de week, maar laat dat nu voor mij het ideale weer zijn…lekkere temperaturen, zacht briesje en een stralend zonnetje…Heerlijk! In tegenstelling tot de meeste lopers, gedij ik dus echt wel het beste bij een lekker temperatuurtje en blakend zonnetje…Dus m’n moed bijeengeraapt en er ingevlogen. Het liep super vanaf de eerste minuut en voor ik het wist, liep ik tegen de 11 km/u. Vraag was of ik dat de volle 8 km zou volhouden natuurlijk. Rond km 6 kreeg ik een licht dipje, de zon begon toch wel stevig te branden op m’n kopje, maar m’n benen bleven het tempo vlotjes dragen. De 8 km volbracht ik in exact 45 min of 5:38 min/km. Daarna nog 1,5 km rustig uitgelopen tot thuis. Al bij al viel de inspanning nog reuze mee. Ik heb eigenlijk nooit echt op m’n adem moeten trappen of lopen hijgen of zo, het ging eigenlijk redelijk “vanzelf”. En dat terwijl ik zondag een dikke minuut per kilometer trager liep en ik liep te harken en het gevoel had alsof ik aan km 38 van de marathon zat. Wat kan het soms toch raar gaan eigenlijk.

Vandaag stond dan de 2e tempoloop van 8 km op m’n schema. Dit keer niet direct vanaf de eerste meter erin gevlogen, maar eerst 1 km ingelopen en tempo opgebouwd naar 5:45 min/km tegen dat die 1e km erop zat. En dan was het die 8 km tempo, die echt supervlot ging. Had er blijkbaar ook geen last van dat ik eergisteren ook al zo’n training deed. Die 8 km ging in 44:25, dus nog een halve minuut sneller dan woensdag. Vervolgens dan nog 1 km rustig uitdribbelen, zodat ik 10 km in totaal bij op de teller had. De totale afstand deed ik in 56,5 minuten….1,5 minuut sneller dan m’n 10 km in Dendermonde drie weken geleden en dat was een wedstrijd! Progressie zeker?

A.s. zondag staat er iets gezelligs op de planning. De ontbijtjogging van Roparun Team 231-United Against Cancer, ten voordele van Kom op Tegen Kanker. 10 km gezellig ontbijtend joggen of joggend ontbijten of…mja, praktisch gezien zal het één het ander wel opvolgen vermoed ik 🙂 Het gebeuren vindt plaats in het Antwerpse Nachtegalenpark en Park Den Brandt. Ik maak er 12 km van, kwestie van m’n schema een beetje te respecteren. En op ’t dooie gemakske deze keer, I promise!

 

Advertenties

2 gedachten over “tempo!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s