zo gaat ie goed…

Op sportief gebied deze week een fijn weekje achter de rug! Alhoewel ik het schema dat ik momenteel heb, maar doodsaai vind, werpt het precies toch wel een beetje zijn vruchten af. De tempo’s gaan vlotter en vlotter en sinds maandag heb ik ook mijn nieuwe speeltje (de Garmin FR310XT) en train ik dus eindelijk terug met hartslagmeter. En tot mijn grote vreugde vallen die hartslaggegevens reuze mee. Bij de tempolopen een gemiddelde van 159, dat was vroeger wel wat anders.

Een kort overzichtje van de voorbije dagen:

– maandag: 17 km gefietst, niet met de koersfiets, wel met de gewone fiets. Naar de crèche, Seppe in de fietsstoel gezet, nog effe langs opa en oma (die wonen er in de buurt) en dan terug naar huis. De eerste helft vollen bak tegenwind, op de terugweg gelukkig wat minder wind, maar een spelend knulletje achterop en dat gewicht voel je toch wel.

– dinsdag: er stond een tempoloop gepland van 8 km tegen 5:35 à 5:45 min/km, maar m’n benen voelden toch wel een beetje zwaar aan. Dus er een veredelde wisselloop van gemaakt. 1 km tegen 10 km/u en dan 1 km tegen het vooropgestelde tempo. Uiteindelijk bleek m’n gemiddeld tempo over de hele rit toch 5:54 min/km te zijn (in totaal 9,2 km gelopen) en m’n gemiddelde hartslag 154. Best tevreden dus!

– vrijdag: terug diezelfde tempoloop op m’n schema (zoals al hiervoor aangehaald: het is een doodsaai schema, al weken hetzelfde gedoe) en dit keer ging het supervlot vanaf de eerste meters. Uiteindelijk 9 km gelopen tegen een gemiddeld tempo van 5:39 min/km, met gemiddelde  hartslag van 159. En eigenlijk voelde het als een gewoon relaxed duurloopje aan. Heerlijk dus!

– vrijdag: nog eens gaan fietsen ook. Seppe was terug een dagje in de crèche en ik profiteerde van het mooie weer om hem weer al fietsend achter te laten. Deze keer volop tegenwind op de terugweg, dus dubbel zwoegen. Op de heenrit ging het nog gemiddeld tegen 21 km/u, op de terugweg zat ik aan een 16 à 17 km/u 🙂

– zondag: een duurloopje van 12 km op de planning. Omdat we ’s morgens nog eens gingen rommelmarkten, de training uitgesteld naar de namiddag en dat bleek een goed idee. Was het ’s morgens nog koud en somber buiten, in de namiddag scheen het zonnetje en was het een aangename 17°C, ideaal loopweer voor mij. Ik wou eens een nieuwe route proberen, maar slaagde er in van tot drie keer verkeerd te lopen (de ene keer kwam ik uit in een veld, de tweede keer in iemands tuin en de derde keer bleek een onnozel lusje door het bos te zijn van zo’n 500 meter…). Dan maar toch een vrij vertrouwd pad genomen en zo toch een héél mooie route gelopen. Het liep ook deze keer weer super. Nergens last van en ik moest mezelf intomen om er niet weer een tempoloop van te maken. Uiteindelijk 12,7 km gelopen aan 6:17 min/km (1u19min48sec) en gemiddelde hartslag van 146.

Zoals dus al aangehaald, vind ik het schema dat ik momenteel volg (via website http://www.myasics.be) ongelooflijk saai. Het is nu al drie weken hetzelfde regime: 2 x tempoloop van 8 km en 1 x duurloop van 12 km. En de komende twee weken staat dat ook weer gepland. Tja, zo kan ik ook schema’s maken hé. Dus heb ik nu een hulplijn ingeroepen en aan een ongelooflijk sneltempo kreeg ik al een super op maat gemaakt schema in m’n mailbox daarnet. En dat als voorbereiding op de halve marathon eind juni. Dat wordt dus leuk trainen de komende weken!

Advertenties

2 gedachten over “zo gaat ie goed…

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s