nieuwsgierig aagje

Volgende week verhuist ons superheldje naar een nieuw groepje in de crèche, samen met een paar andere beebjes van zijn groepje. Reden? Niet alleen het feit dat er de laatste weken veel kleintjes bijgekomen zijn in zijn groepje. Ook het feit dat onze knul volop de wereld aan het ontdekken is en het zit- en lig-speelgoed in zijn huidig groepje blijkbaar niet zo spannend meer vindt. De verzorgsters hebben er hun handen mee vol…meneer kruipt overal naartoe waar ie vooral niet naartoe mag kruipen. Zetten ze hem effe “veilig” in het ballenbad, dan liggen een paar minuten later àlle ballen uit het bad en meneer probeert er ook uit te klauteren. Jep, gedaan met de rust :-)Dus gaat hij naar een volgend groepje, met iets oudere kindjes en aangepast speelgoed (grotere kruipzones, dingen waar ze zich goed aan kunnen leren optrekken en toch weer veilig omver vallen en zo). Vorige week mochten we al eens gaan zien en Seppe zijn ogen fonkelden van nieuwsgierigheid en plezier. Hij gaat zich er goed amuseren denk ik.

Ik vind het wel boeiend om zien, die nieuwsgierigheid in zo’n klein manneke. En de opmerkzaamheid die hij heeft, is fascinerend. Hij heeft werkelijk alles in ’t snuitje. De kleinste dingen ziet ie liggen. Verstop je iets achter je rug, heeft ie het geheid ook wel gezien. En de deugnieterij druipt er soms van af, een guitige blik en een big smile en dan vooral daarnaartoe kruipen waar mama en papa net daarvoor hard riepen van “neen” 🙂 De opmerkzaamheid heeft ie van zijn vader (ik ben totaal niet opmerkzaam), de deugnieterij en energie van zijn mama. Weer een stevige mix van genen dus 🙂

Advertenties

2 gedachten over “nieuwsgierig aagje

  1. Het is bij onze twee zonen al enkele jaren geleden, maar ik herken het. Hoewel, die deugnieterij geldt voor elke leeftijd.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s