zelfbewustzijn

De spiegel…als volwassene staan we er niet bij stil, de persoon die daar voor ons in de spiegel staat…dat ben ikzelf. Maar voor een baby is het alsof hij gewoon een ander kindje ziet. Al van zo vroeg mogelijk gaan we dus met Seppe voor de spiegel staan en doen we spiegelspelletjes. Dat stimuleert de ontwikkeling van het “zelfbewustzijn” blijkbaar. Zo houden we al eens een kammetje of borstel omhoog achter zijn hoofd. Kijkt hij dan achterom, dan heeft hij blijkbaar in de mot dat hij zichzelf in de spiegel ziet. En tuurlijk vindt hij het gek dat mama hem zowel vast heeft, alsook vlak voor hem staat (in de spiegel), maar buiten verbaasd kijken, maakthij er niet zo veel meer van. Maar die spelletjes blijven natuurlijk leuk, want hij reageert er altijd fel op.

Zo is het leukste spiegelspelletje natuurlijk het tanden poetsen. Sinds een paar dagen moet het kindje in de spiegel er echt aan geloven: dat kindje moet ook zijn tandje poetsen, zo heeft Seppe beslist 🙂 Dus steevast gaat de tandenborstel van zijn mondje naar het mondje van het spiegelkindje. Vaak ook met veel geweld, dus ik vrees dat onze spiegel eens gaat sneuvelen binnenkort (laten we hopen van niet…). Ik kon het niet laten en heb het dus gisteravond eens gefilmd (en voor de gelegenheid onze superheld zelfs uitgedost in zijn “Superman-pyjama” :-)).

Advertenties

Een gedachte over “zelfbewustzijn

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s