weggeblazen

Ik begin meer en meer plezier te krijgen in het lopen en daar heeft m’n nieuwe schema toch wel wat mee te maken. Deed het vorige schema me vooral met angst uitkijken naar de volgende training, nu kijk ik er al twee dagen op voorhand reikhalzend naar uit. Zo ook deze week. Twee rustige trainingen, weer zo rustig dat ik zoiets had van…dat doe ik dan wel al fluitend met twee vingers in m’n neus bij wijze van spreke. Maar toch wetende dat ze wel degelijk hun trainingseffect hebben en me op termijn fors vooruit zullen helpen. En dat maakt dat ik vol enthousiasme slaafs het schema nu volg 🙂

Dinsdag 50 minuutjes in D2 (ongeveer 6:25 min/km) met om de 10 minuten even 15 seconden versnellen. Er speciaal voor opgestaan om kwart na 6 ’s morgens en dat deed wel even zeer. Maar de training zelf verliep super! Weliswaar liep ik de eerste helft stevig te vloeken op m’n hartslagmeter, die ik blijkbaar niet nat genoeg had gemaakt. Het ding sloeg compleet tilt, met waarden die flipten van 120 naar 175 en terug naar 140 en dan weer naar 160 en zo. Zucht…ongeveer halverwege zweette ik dan blijkbaar wel voldoende om het ding weer optimaal te laten werken en tijdens het vierde rondje had ik een gemiddelde hartslag van 142. Dat trok er al wat beter op 🙂 Uiteindelijk de training mooi volbracht met 7,8 km op de teller, goed voor een gemiddeld tempo van 6:25 min/km, perfect dus!

Vandaag stond er dan een duurloop van 60 minuten in D1 (ongeveer 6:56 min/km) op de planning. Dit keer niet ’s morgens, maar wel in de vooravond na ’t werk. Wel één foutje begaan overdag en dat is vergeten te drinken. Dat heb je dan als werkelijk àl ’t water op ’t werk op is (en ik drink niet graag water van de kraan) en ik een halve dag in vergadering zat met dus enkel koffie voor m’n neus. Vlak voor ’t lopen wel een flesje water uitgedronken, maar m’n lijf voelde toch wel wat uitgedroogd aan. Gelukkig had ik er niet zo veel last van tijdens het lopen, maar in de tweede helft zag ik toch wel het effect op m’n hartslag. Het eerste half uur gemiddeld 132, de tweede helft steeg dat tot gemiddeld 138, met een tempo dat gemiddeld op 6:50 min/km lag. Drie minuten voor m’n 60 minuten om was, stak er plots compleet out of the blue een hevig onweer op. Gelukkig was ik maar op een kleine 500 meter van m’n huis meer, maar op die drie minuten kreeg ik dus wel hagel en regen op m’n kop, zinderde de lucht van de bliksem en de donder en kwam er een heuse windhoos langs. Gelukkig schreef het schema voor dat ik op het einde van de duurloop een paar versnellingen moest doen en daar maakte ik dan ook dankbaar gebruik van. Ik sprintte de laatste meters tegen 4:15 min/km en toen ik aan m’n huis aankwam zag ik voor me wat isolatie en bakstenen rondvliegen. Huh? Even voortgelopen (de hagel en regen voelde ik tegen dan toch al niet meer, want was al doorweekt) tot aan het huis van de buren en zag tot mijn ontzetting dat heel hun wachtgevel weggeblazen was. Die mensen zijn dus een nieuwbouw aan het zetten, een halfopen-bebouwing en “gelukkig” voor ons is het dus de wachtgevel die weggewaaid is, want die grenst natuurlijk aan een nog braakliggend stuk grond. Bijgevolg is er geen schade aan andere eigendommen. Had de muur aan onze kant weggewaaid, dan was het wel wat minder tof geweest natuurlijk. De grote kraan die er staat zwiepte ook naar alle kanten. Dus gauw naar binnen gelopen en ventje verwittigd en dan hebben we maar direct de buren gebeld en nog geen 10 minuten later stonden de aannemers en de toekomstige buurman er al om alles veilig te stellen.

Soit, het is eens iets anders, zo’n letterlijk explosief einde aan een trage duurloop. En daarmee heb ik toch nog mooi wat fikse versnellingen gedaan na zo’n uurtje traag lopen…

Advertenties

Een gedachte over “weggeblazen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s