afwisseling

Nu ik al dik twee weken m’n nieuwe schema aan het volgen ben, komt er meer en meer variatie in de trainingen en dat vind ik wel fijn natuurlijk. Op zondag blijft het natuurlijk duurloopdag, maar in de week zie ik de komende weken alleen maar meer variatie opduiken, joepie!

Deze week verliepen alle drie de trainingen super in ieder geval. Woensdag een uurtje in D2-tempo (6:25 min/km) met om de 10 minuten een versnelling van 15 seconden. Verliep heerlijk en met een gemiddelde hartslag van rond de 140 was ik dik tevreden. Bovendien kon ik me braaf aan de vooropgestelde snelheid houden, wat tot een tevreden mailtje van m’n coach leidde 🙂

Vrijdag dan nog eens vroeg opgestaan om te gaan lopen. Bedoeling was nochtans om ’s avonds met de loopclub te gaan lopen, maar de goesting was te groot om nog zo lang te moeten wachten en ik kon toch niet meer slapen. Had tevens als voordeel dat ik me mooi aan het schema kon houden (dat lukt zo met een clubtraining toch nooit) en ik had hier wel zin in: duurloopje van 60 minuten in D1, maar met 2 blokken van 10 minuten in D3 (5:44 min/km) er als afwisseling in. Dat klonk als muziek in m’n oren. En zo vroeg op de dag, ging het zelfs vrij goed en kon ik me mooi aan de tempo’s houden. Ik moet wel zeggen: als je eerst 20 minuten aan 6:55 min/km loopt en dan plots 10 minuten aan 5:44 moet lopen, dat pikt! M’n benen moesten echt effe wakkergeschud worden om me naar dat tempo te krijgen. Het was dus echt wel effe zwoegen om dat gemiddelde van 5:44 te bereiken, maar het is gelukt.

Vandaag dan een rustige lange duurloop in D1 van 80 minuten, met om de 15 minuten even 20 seconden versnellen. Het liep heerlijk van de eerste tot de laatste minuut, langsheen m’n favoriete parcours dat o.m. gaat via de Dijle, Rijmenam en de Boortmeerbeekse Dreef (zie foto onder). Ik was achteraf stomverbaasd over m’n gemiddelde hartslag. Zelfs met de versnellingen erbij, had ik een gemiddelde HF van 130, jawadde. Op die 80 minuten legde ik 11,8 km af, dus me ook weer mooi aan het vooropgestelde tempo gehouden.

En zo timmeren we stelselmatig verder aan m’n conditie. Nog een kleine 50 dagen voor de halve marathon, dus we hebben nog effe tijd 🙂

Advertenties

2 gedachten over “afwisseling

  1. Allé joh, die hartslag zakt nogal! En dan mag je niet vergeten dat de warmte van vandaag hem eigenlijk doet stijgen. De conditie zit helemaal snor!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s