gevoel bedriegt

Alweer een trainingsweek mooi volgens het boekje afgewerkt! Alleen was het gevoel er deze keer niet altijd zo goed bij. Nochtans laten de cijfertjes uitschijnen dat alles wel picobello is, dus bedriegt mijn gevoel mij? En aan wat ligt het dan? Vermoedelijk speelt er emotioneel wel ’t één en ’t ander mee natuurlijk. Dinsdag de laatste werkdag op m’n oude job en vandaag dan de nieuwe gestart. Het spookt dan wel wat door je hoofd. Mijmeringen, wat zenuwachtigheid, alles nog eens goed overdenken, …En telkens de gedachten afweken naar die dingen, ging mijn hartslag de hoogte in. Lichaam en geest zijn wel degelijk met elkaar verbonden!

De trainingskes dan! Dinsdagmorgen als opwarmertje voor die laatste werkdag, op stap gegaan voor een zogenaamde piramidetraining. In blokken van 10 minuten eerst tempo opvoerd van D1 naar D2 naar D3 en dan weer terug naar D2 en D1. Superleuk zo’n training! Maar toch wel lastig om na dat snelste tempo in D3 weer het tempo te laten zakken. Totale afstand gelopen = 7,9 km in 50 minuten.

Vrijdag had ik dan vakantie en dan kon ik op het gemakske een tempoloopje doen van 70 minuten. Een duurloop in D2 (6:25 min/km) maar met 4 blokken van 10 minuten in D3 (5:44 min/km). In totaal 12,2 km gelopen in 1u13 min. Best zwaar! En m’n hartslag was dus vrij hoog en wilde maar moeilijk zakken tussen de blokken van 10 minuten in. Maar cfr. m’n coach ook niet zo abnormaal en iets dat normaal gezien de komende maanden wel zal beteren…

Zondag = trage duurloopdag en er werden weer 5 minuutjes aan de duurloop toegevoegd. Zit nu aan 85 minuten. Omdat ik wel met een quasi rond cijfer qua kilometerkes wou eindigen, werden het uiteindelijk een 87 minuten,goed voor 12,8 km met een gemiddelde hartslag van 133. En hier had ik dus heel de tijd het gevoel dat ik aan het harken en zwoegen was, had ik last van steken, worstelde ik met tegenwind waardoor ik soms het gevoel had van niet vooruit te kunnen….Dus is die hartslag toch echt wel goed eigenlijk en heb ik er niet over te klagen 😉

Deze week twee keer trainen met de loopclub en dan a.s. zondag eens goed vlammen se! De Abdijentocht Tongerlo-Averbode staat op de agenda en bij leven en welzijn doe ik daar dus nog eens aan mee! Heb er in ieder geval volop zin in!

Advertenties

2 gedachten over “gevoel bedriegt

  1. Dat wordt weer eens wedstrijdje sinds een hele tijd. Ik hoop dat je er, op de eerste plaats, een hoop plezier aan beleeft. En een mooie tijd, dat zou mooi meegenomen zijn.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s