Abdijentocht Tongerlo – Averbode

Een rustige loopweek achter de rug en dat had natuurlijk alles te maken met de wedstrijd die vandaag op het programma stond. Dinsdagavond een training met de club, een uurtje gelopen toen, goed voor 9,8 km. Vrijdagavond opnieuw naar de club en dan iets rustiger gelopen en minder lang (7,3 km in 47 minuten). En voorts niks te zot doen hé, kwestie van uitgerust aan de start te staan.

Nochtans ging ik bijna forfait moeten geven. Vrijdagavond zaten we plots met een ziek knulletje in huis. Huilen tot en met, niks willen eten, al zijn eten van de dag overgeven en koorts…oei oei toch. In de loop van vrijdagnacht werd dat zelfs serieus hoge koorts (39,7°C), dus zaterdagmorgen dokter van wacht gebeld en we konden er direct bij. Gelukkig geen drama’s, maar een simpele infectie van de bovenste luchtwegen. Ik dus zaterdag thuisgebleven met Seppe en ik was eventjes precies weer kinderloos, want het manneke heeft quasi heel de dag (en daaropvolgende nacht) geslapen. Vanmorgen was ie dan ook weer tip top (maar we moeten nog wel antibiotica blijven geven natuurlijk) en zei ventje dat hij wel voor knullie zou zorgen terwijl ik op stap ging naar Averbode. Seppe meenemen zagen we toch nog niet zo zitten, kwestie van ’t manneke niet te erg weer te vermoeien natuurlijk (hij heeft deze namiddag trouwens nog eens 5 uur aan een stuk geslapen).

Dus helaas wel alleen naar Averbode, maar gelukkig kwam ik ginder al direct Sandy tegen. En we zijn bij elkaar gebleven tot de start, ondertussen gezellig kletsend over koetjes en kalfjes. Zo ging de tijd goed voorbij (want de start was pas om 15u, maar door het pendelgedoe van Averbode naar Tongerlo, moest je wel de nodige tijd uittrekken natuurlijk).

Dan de wedstrijd. Manmanman. Wat heb ik toch wel idiote beginnersfouten begaan. Een aantal wijze lessen, die ik voor mezelf genoteerd heb:

– op bos- en zandweggetjes loop je niet zo snel als op asfalt

– het heeft dus geen zin om véél te snel te starten als die eerste 2 km wel op asfalt zijn en dan dat tempo proberen vol te houden op al die oneffen bospaadjes…

– een wedstrijd van 16 km is langer dan één van 5 km, dus in ’t vervolg zien dat ik na 5 km niet al volledig kapotgelopen ben….

Een alerte lezer kan dus zo al wel afleiden hoe de wedstrijd is gegaan….niet zo goed dus 😉 Nochtans heb ik echt wel proberen genieten hoor, maar ik was dus echt al op na 5 km door de zwaarte van het parcours en de kapitale fout van dus iets té voortvarend van start te gaan. Ook was ik blijkbaar vergeten dat het zo’n zwaar parcours is daar. Nochtans had ik beter moeten weten, want heb in 2008 deze wedstrijd ook al eens meegedaan. Maar…toen ging het wel van Averbode naar Tongerlo. Waardoor je dan o.m. de gigantisch steile helling al op km 1 à 2 hebt, en niet zoals vandaag na km 14 (geloof me…dat was echt sterven!). En van Averbode naar Tongerlo zijn de laatste 3 km best relaxed, vlak en grotendeels op asfalt. Dat was dus nu in het aller begin, met als gevolg dat ik veel te snel van start was gegaan en het gevoel had dat ik dat tempo best zo lang mogelijk moest proberen vasthouden…Het parcours is nu ook anders, met niet de finish in de Abdij van Averbode zelf, maar ernaast aan het Domein De Vijvers. En men vond er niet beter op dan de lopers, vlak na die moordende helling, ook nog eens rond de vijver te laten lopen , op een zandpad bezaaid met denneappels…dat was er voor mij dus echt wel effe te veel aan, hihi…Ik die hoopte op een supersonische eindsprint kon niet meer dan al zwalpend over de finishlijn passeren…’t moet nogal een zicht geweest zijn…

Nah ja, ‘k heb me wel geamuseerd hoor. En ik ben vooral blij dat ik ondanks alles wél de 16,2 km volledig heb uitgelopen (jep, zelfs die berg op km 14)! Enkel aan de drankposten heb ik eventjes een paar tellen gewandeld om rustig te kunnen drinken (want het was verdikke heet vandaag). Dus al bij al vrij tevreden met m’n tijd van 1u33min25sec.

En deze week maar effe rust houden. Pas vrijdag weer de loopschoenen aan!

Advertenties

3 gedachten over “Abdijentocht Tongerlo – Averbode

  1. Ge hebt dat verdomd goed gedaan! Ineens 16 kilometer achter de kiezen. En bovendien in een knappe tijd. Ik kon je in elk geval niet volgen 🙂

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s