laag, lager, laagst

Na de Abdijentocht van afgelopen zondag was ik verdikke stijf! Da was al effe geleden. Precies toch wel een beetje té diep gegaan en de spieren dus wat overbelast. Dus wijselijk besloten van effectief die training van dinsdag over te slaan. Algoe dat dat tripje naar Parijs er sowieso tussenkwam en ik toch niet kon gaan trainen. Braaf gewacht tot vrijdag en dan weer een toerke met de club gedaan. Een dikke 7 km in iets meer dan 45 minuten, dat liep weer lekker vlotjes, van de stijve spieren was zo goed als niets meer te merken.

Wel deed mijn hartslagmeter weer wreed raar. Ik kreeg waarden van 250 hartslagen/minuut, dan zat ie weer op een normaal niveau (133), om een paar seconden later weer richting 180 te springen enz…Héél ergerlijk, ik kan me daar dus mateloos aan irriteren. En ’t was niet enkel aan ’t begin van de training, de miserie duurde van begin tot eind. Je zit dan toch wel met het gevoel dat je wat bedot bent. Zo’n gadget à la Garmin is nu eenmaal niet supergoedkoop, dan verwacht je toch wel dat het fatsoenlijk werkt ook.

Maar zie…het euvel is opgelost! Voor diegenen die ook de Garmin 310XT hebben…nu goed lezen! Ik ben dus effe gaan rondsurfen op het wereldwijde web en kreeg de briljante ingeving om dan ook de site van Garmin zelf eens te gaan bezoeken 🙂 En aldaar stond de ultieme tip: de band moet op zeer regelmatige basis goed, maar dan ook zeer goed, neen…zelfs grondig!, uitgespoeld worden met warm water! Omdat de sensoren verwerkt zitten in het textiel zelf, zijn ze gevoelig aan allerlei vuil, maar vooral aan de zouten en mineralen die je al trainend uitzweet. En een opstapeling ervan, zorgt ervoor dat het zenden van de signalen naar het horloge verstoord worden. Voilà. Ne mens moet het maar weten hé! Dus wat deed ik gisteravond na het lezen van die briljante tip: m’n hartslagmeter-band zéér grondig gaan uitspoelen natuurlijk. En het resultaat: vanmorgen een überrelaxte training met geen haperende hartslagmeter! Zalig!

En ik was zéér verrast door m’n hartslag. Kijk eens naar de gemiddeldes:

ronde     tijd               km       gem.tempo    gem. hartslag
1             00:13:16     2,00     06:38            120
2             00:13:19     2,00     06:39            124
3             00:13:30    2,00     06:45             123
4             00:13:33    2,00     06:47             122
5             00:06:40   1,00      06:41             126
totaal   01:00:21   9,00    06:42            122  

Gedurende gans de training is m’n hartslag zelfs amper boven de 130 uitgekomen. Voor m’n coach reden om stilaan de tempo’s eens wat op te drijven. De komende trainingen mag het dus iets sneller beginnen gaan 🙂 A.s. dinsdag gaan we er dus eens een stevige lap op geven!

Advertenties

3 gedachten over “laag, lager, laagst

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s