één jaar later…

Vandaag is de laatste dag…Seppe is nog net geen één jaar oud. Morgen om 13u20 is het zo ver…Oh wat gaat dat voor mij toch wel even een emo-momentje worden denk ik. En wat is een jaar toch snel voorbij. En wat is de natuur toch een knap staaltje techniek…een jaar geleden op 4 juni kwam er een klein knulletje van 48 cm ter wereld, dat hulpeloos in mijn armen lag en alleen maar kon slapen, huilen, pamper voldoen en eten. Nu amper een jaar later zit er een stevig knulletje naast mij op de grond te spelen, te kruipen, recht te staan, zijn blokkendoos helemaal leeg te halen en de blokken er weer in te smijten, met een bal spelen, …. Echt wonderbaarlijk!

Ik was trouwens nog een belangrijke mijlpaal vergeten te melden hier. Het eerste officiële woord is een feit! Al een drietal weken eigenlijk, maar elke keer hij het zegt, smelt mijn hartje nog even hard als drie weken geleden. “BAL” is hét woord, en hij krijgt er maar geen genoeg van. Hij speelt graag met een bal en het viel ons ineens op dat hij naar zijn bal wees en zei “ba” en dat zo verschillende keren. Sinds gisteren is ook de letter L eraan geplakt en zegt hij dus echt “bal”. Zalig 🙂 Vorige week hebben we zijn verjaardagscadeaus van grootouderpaar 1 al geïnstalleerd, een mini-ballenbadje/plonsbad. En nu zit dat ballenbadje natuurlijk vol met ballen 🙂 Meneerke kon zijn pret niet op en heeft zeker 5 minuten aan een stuk “bal – bal – bal – bal – bal” zitten zeggen, hihi. Nu probeer ik hem “blok” aan te leren, omdat hij met zijn blokken ook heel graag speelt, maar da’s precies toch nog een stap te ver 🙂

Qua taalontwikkeling is ie dus precies wel vrij snel. Motorisch iets minder als ik vergelijk met andere mensen (oké, ik weet het, dat mag ik niet doen, maar onbewust doe je dat dus toch). Hij kan al vlotjes zich rechttrekken aan alles wat hoger is dan hem, maar die eerste stap die komt maar niet. Zelfs niet in zijn park, behalve dan eens per ongeluk om zijn evenwicht te herpakken. Ik probeer hem daar maar niet in te forceren, als ie er klaar voor is dan zal ie wel beginnen stappen zeker? En zoals met alles voordien: eens ie de klik heeft gemaakt,maakt ie pijlsnel vooruitgang. Dat merkten we ook wel met het rollen, zitten, voorwaarts kruipen en het gaan staan. Het duurt effe eer ie de klik maakt, maar eens zover kan ie er dan weer geen genoeg meer van krijgen 🙂 En zo gebeurt het nu dat wij dus soms meerdere keren achtereen hem doorheen het huis moeten achtervolgen als meneer weer op kruip-expeditie is. En de poes moet regelmatig op de vlucht slaan als meneerke haar in het oog heeft 🙂

Morgen dus een jaar… zondag houden we feestje met de grootouders, met een grote taart met een grote kaars erop!

 

 

Advertenties

4 gedachten over “één jaar later…

  1. Uit ervaring kan ik zeggen dat de motoriek en het taalgedeelte elkaar afwisselen wat vooruitgang betreft. Blijkbaar gaat dat niet tesamen 🙂 dus geen zorgen. Dat stappen komt wel.
    Eén jaar….de tijd vliegt echt! Geef jouw kleine knulletje een ferme smakkerd van mij!

  2. Weer zo’n lieve foto! Ik kan alleen maar bevestigen wat Sandy zegt. Ofwel zijn de kindjes vlotter met motoriek ofwel met de taalontwikkeling. Alles op zijn tijd en zeker niets forceren. Hier zijn de eerste stapjes aan de tafel of in het parkje en ook al achter de babywalker een feit. Maar ook enkele woordjes ontbreken niet … Nochtans is het niet geforceerd, want madammeke zegt alleen maar iets wanneer zij goesting heeft ;-)). Maar we genieten volop van onze schatjes, hè? x

  3. Proficiat! Een beetje laat maar allez. En het aantal stappers op één jaar is toch vrij laag hoor. OK, Sientje was er één van, maar Janne stapte pas op 14 maand. Denk dat 14-15 maand het gemiddelde is. En dan is de rust helemaal gedaan. 🙂
    Maar emo hé, zo’n eerste verjaardag!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s