genieten

Met twee gratis verlofdagen dank zij onze lieve heer, werd het dit weekend een superlang genietweekendje. Het goeie weer zat er natuurlijk ook voor iets tussen dat niets mijn humeur naar beneden kon doen krijgen.
Ook op loopgebied ging het weer super de voorbije week. Dinsdag voor het eerst in 4 jaar nog eens onder m’n middagpauze gaan lopen. Dat had ik eigenlijk toch wel gemist hoor. Maar voilà, nu kan ik het weer en zal het weer een zo goed als wekelijkse gewoonte worden op dinsdag.

Met m’n aangepast schema in m’n achterhoofd trok ik dus recht van een vergadering naar de catacomben van ons kantoorgebouw (de douches en kleedkamer bevinden zich in de kelder) om me snel in looptenue te hijsen en rap een tempoloopje van 40 minuten af te haspelen in D3-tempo (sinds deze week 5:25 min/km). Het moest letterlijk snel gaan, want om 13u had ik alweer vergadering. Maw een dik uur om me om te kleden, in te lopen, tempoloop te doen van 40 min, paar minuutjes uit te lopen, douchen, aankleden en hopsa…naar de vergadering te gaan…Het is gelukt! En door de adrenalinerush haspelde ik op die 40 minuten in totaal 7,4 km af. met een gemiddelde hartslag van 159. Niet slecht eigenlijk 🙂

Vrijdag mocht het wat rustiger, een uurtje in D1 tempo (6:33 min/km). 9,6 km in een dik uurtje tijd, met gemiddelde hartslag van 136. Een fijne training, voor de gelegenheid nog eens ’s morgens vroeg om de warmte voor te zijn (en nog een hele dag met heerlijke bezigheden voor me te hebben…).

Ook vanmorgen vroeg uit bed, om te gaan lopen, gezien we een verjaardagsfeestje voor Seppe hielden in de namiddag met de oma’s en de opa’s. Het is nu even “lange duurlopen-tijd” gelet op de halve marathon binnen 3 weken. De duurlopen worden niet “extreem” lang, focus ligt eerder op looptijd ipv loopafstand. Prima zo. Ik ben niet van plan van records te breken in Roosendaal 🙂 Vandaag stond er een duurloopje van 95 minuten gepland, tegen D1-tempo natuurlijk maar wel met om de 15 minuten effe een versnelling van 20 seconden. Het tempo lag ook weer goed vandaag, maar hartslag tikje hoger omdat ik vandaag wel op bospaden, veldweggetjes, kasseistroken enzomeer liep. Het jaagt de hartslag toch wel een aantal tellen de hoogte in. Maar geen last van verval en de duurloop zelfs vrij vlak en met een vrij gelijkmatige hartslag (gemiddeld 141) gelopen. In totaal 14,7 km afgelegd in 1u36min.

Deze namiddag dan feestje voor onze jarige knul, die gisteren één jaar werd! Als enige kleinzoon voor de opa’s en oma’s werd ie dan ook honderduit in de watten gelegd. Hij wist niet wat eerst vastnemen van nieuwe speelgoedjes 🙂 Heb onze ouders nu wel plechtig moeten laten beloven dat ze het eerste halfjaar niks nieuws meer kopen 🙂

(nvdr: op onderstaande foto heeft ie geen spaghettislierten in zijn mond, maar wel een koordje van een speelgoedje (hij steekt echt alles in zijn mond :-)).


Advertenties

3 gedachten over “genieten

  1. Zalige foto van dat genietend mannetje ;-)).
    Nog eens een dikke proficiat voor jullie lieve schat!
    Dikke zoenen en knuffels van ons …

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s