is het nu de 5e of de 6e?

Zo, onze Seppe heeft zijn eerste kinderziekte achter de rug! Het moest er eens van komen hé. In januari was er even het dreigement van de windpokken. Dreumes had het binnengebracht in de crèche. Maar onze Seppe is er toen aan ontsnapt. Nu had ie out of the blue plots tot 40° C koorts en kreeg ie lichtjes uitslag over quasi gans zijn lijf. Eigenlijk was ie zondag op zijn verjaardagsfeestje al wat pips en slaperig. Maandagavond had ie al eens dik over de 38°C, maar dat bevocht ie zelf met wat slaap. Dinsdagmiddag bij oma en opa kreeg ie echter plots hoge koorts. Toen ik hem na ’t werk ging ophalen, was ie een slappe vod die alleen maar wat wilde slapen. Koortswerend middel gegeven en na een uurtje was zijn koorts weer gezakt en wilde hij zelfs even spelen. Eten deed hij ook goed, gelukkig maar. Maar de nacht van dinsdag op woensdag was het alle hens aan dek.Constant krijsen en dat tot een uur of 3. Wat een geluk dat ik woensdag verlof had en de crèche dus al had afgebeld. M’n dagje verlof viel wel in het water natuurlijk. Want die ochtend had onze knul dus 40°C koorts en was ie echt wel een brokje ellende, het sukkeltje toch. Gelukkig konden we om 11u al bij de dokter terecht. Volledige checkup en niks te vinden: longen zuiver, oortjes oké, geen rode keel, buikje niet gevoelig (ook geen diarree of zo) en hij at nog wel goed. Maar die fijne rode spikkeltjes op zijn rugje, benen en armen + de koorts deden hem besluiten dat hij de drie-dagen-koorts heeft, of de “5e kinderziekte”. Woohoo, de eerste kinderziekte is dus een feit! Thuis toch effe gegoogled (zo ben ik dan wel) en dan vind je terug dat de driedagenkoorts eigenlijk de “6e kinderziekte” heet. Hoe verwarrend zeg. De symptomen lijken wel opeen, alleen duurt de 5e kinderziekte weer wat langer dan de 6e kinderziekte. En als ze er nou eens gewoon wat leuke namen voor verzinnen, zoals windpokken (dat verwarrend genoeg ook waterpokken en wijnpokken wordt genoemd, pfftt) dan bekt dat toch al wat makkelijker als je aan de oma’s nu moet vertellen dat Seppe zijn eerste kinderziekte beet heeft, nl. de zesde kinderziekte. Die oude menskes raken van zo’n type communicatie dus helemaal in de war 🙂 Dus…driedagenkoorts ipv 6e kinderziekte, klinkt gewoon duidelijker 🙂

Ondertussen is onze jongeman weer helemaal beter. Woensdag was hij nog een hele dag ziek, maar gelukkig met wat goeie momenten er tussen dat hij zelfs wat speelde. Donderdagmorgen had hij dan weer onderkoorts (36° C) en was hij nog wel heel pips en zielig, maar bij m’n schoonouders (die voor opvang zorgden) fleurde hij in de loop van de voormiddag weer helemaal op en werd hij één brok energie en dat heeft tot ’s avonds laat geduurd. ’t Ventje was duidelijk uitgerust…Vandaag heb ik dan weer een dagje vakantie en gaan we er een gezellig mama-zoon-dagje van maken se. Lekker genieten van de extra tijd samen!

Advertenties

Een gedachte over “is het nu de 5e of de 6e?

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s