lopen maar!

Weer een fijn trainingsweekje achter de rug. Tja, qua verslaggeving wordt het saai hé, maar ‘k kan er niet aan doen…ik geniet weer van het lopen. En met nu nog 2 weken te gaan voor de halve marathon van Roosendaal is het effe pieken nu, met drie stevige trainingen afgelopen week.

Dinsdag terug onder m’n middagpauze gaan lopen. M’n schema schreef een wisselloopje van 60 minuten voor in D2 met 5 x 8 minuten in D1 tempo. Heftig! Maar oh zo fijn om doen. Eerst 5 minuten inlopen en dan de 5 x 8 minuten tegen 5:30 min/km afgewisseld met telkens 3 minuten tegen 6 min/km. Op het einde dan nog 5 minuutjes uitgejogd en zo had ik na dik 62 minuten in totaal 11 km op de teller staan, met een gemiddelde hartslag van 153. ’t Is eens wat anders dan bokes gaan eten in de cafetaria van ’t werk zo onder de middag 🙂

Vrijdag dan…onverwachts een dagje verlof en toch gewacht tot ’s avonds om met de club te gaan trainen. Alleen begon het een uurtje voor de training te regenen en die regen werd echt gieten gieten gieten tegen dat ik stillekesaan moest vertrekken. Had mezelf al wel omgekleed, maar bij het zien van zoveel water dat met bakken uit de hemel viel, zag ik het even niet meer zitten. Meer goesting om in mijn pyjama met een tasje warme chocomelk in de zetel te kruipen eigenlijk…Maar anderzijds toch ook de vrees dat ik mezelf nooit zou vergeven als ik om een idiote reden als een beetje regen een leuke training aan me voorbij zou laten gaan. Terwijl ventje me voor zot verklaarde, plaatste ik dus een petje op mijn hoofd, trok een regenjasje bij aan en ging naar de club…Da’s 300 meter wandelen van m’n voordeur en op die 300 meter was ik dus doorweekt…Ach ja, nat was ik dus al, erger kon dat ook niet meer worden…Kom ik daar aan, was niemand van m’n vast gezelschap er, de wussies! Wel was er een gezelschap van 4 die bekend staan als de snelle bende. ’t Was ofwel zij, ofwel 3 km sjokken met de start-to-runners. Toch maar voor die snelle bende gekozen dus…Naar hun eigen zeggen lopen ze standaard aan 12 km/u. Oei oei. Gelet op de regen gingen ze wel maar een kort toerke (9 km ipv 12) lopen. Ik besloot het maar een kans te geven. Gelukkig bleken ze zichzelf qua tempo nogal stevig te overschatten. Het ging meestal tussen de 10,5 km en de 11 km/u met af en toe wel eens wat uitschieterkes richting 12 km/u. Oef…Ik kon dus eigenlijk héél vlotjes mee. Ze vonden het trouwens wel handig dat ik mee was,want zo hadden ze eindelijk eens zicht op hun tempo en afstand, want geen één van hen loopt met een Garmin of iets gelijkaardigs. Eén van die gasten was nochtans heilig overtuigd van zijn 12 km/u, dus moest hem wel teleurstellen. Ocharme toch, hihi. Ik was in ieder geval content van de training. Niet alleen klaarde het op na een kwartierke lopen en kon ik zelfs m’n vestje uitspelen wegens veel te warm…Ook had ik tegen dat we aan de club terugwaren 10 km bij op de teller en dat in een tijd van dik 57 minuten. Niet onaardig zo gewoon als training. Hartslag was gemiddeld 147, echt wel goed dus.

Vandaag dan weer lange duurloopdag. Heerlijk altijd. Dankzij de mannen vrijdag in de club trouwens ook weer een nieuwe route leren kennen en nog wat tips om daar een lange lus aan te breien via de Dijle en zo. Gisteravond effe een route uitgemeten via Google Maps en vanmorgen met een briefje in de hand (om niet te verdwalen) die route gelopen. Zalig mooi! In totaal 16 km afgelegd in 1u43. Hartslag was weer tikje hoger voor dat tempo, gemiddeld 142. Die camelbak op m’n rug + zachte ondergrond (groot deel van het parcours) maken toch echt wel verschil precies. Maar allé, voor de rest weer genieten van de eerste tot de laatste minuut en da’s het belangrijkste hé.

Volgende week nog een stevige trainingsweek en dan is het bijna zo ver. En ja, ik ben er best wel wat zenuwachtig voor. Langste afstand als voorbereiding zal dus 16 km zijn, is dat wel voldoende voor een halve marathon? We zullen het weten de 26e juni…

Advertenties

2 gedachten over “lopen maar!

  1. Allé Ruth, wat een hartslagen! Zo laag joh, voor die snelheid! Ik denk dat jij met heel veel vertrouwen die halve marathon tegemoet mag zien. Komt allemaal dik in de sacoche!! Blijkbaar is het schema van Tiny echt op je lijf geschreven.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s