gezien: X-Men First Class

Ondertussen al bijna twee weken geleden dat we nog eens een cinema langs binnen zagen, maar was vergeten er hier een woordje over neer te pennen. Dus bij deze! X-Man First Class dus, een zoveelste X-Men film, maar wat voor één. Voor mij toch wel de beste uit de reeks eigenlijk.

X-Men First Class gaat namelijk over de “begindagen” van de mutanten, de zogenaamde X-Men. De film draait rond de jonge Charles Xavier (Professor X, die later de  “vader” van de goeien wordt) en diens vriendschap met Erik Lehnsherr (Magneto in de eerste films) in een periode voor de revolutie van de mutanten.
Terwijl de een zijn telepathie aanwendt om meisjes te versieren, jaagt de andere met zijn magnetische krachten op demonen uit zijn verleden. Charles wordt dankzij zijn gaven ingelijfd bij de CIA, waar hij in contact komt met Erik en een diepe vriendschap ontstaat. Samen zetten ze de jacht in op Sebastian Shaw (gespeeld door Kevin Bacon). Hij is Erik’s oude leermeester, maar tevens de moordenaar van zijn moeder, en Erik zint op wraak. Shaw is echter ook een zeer krachtige mutant, met krachten waar niemand tegen lijkt opgewassen. Zoals elke schurk in dit type films, is hij er natuurlijk op uit om de wereld om zeep te helpen.
Het duo wordt in hun strijd geholpen door een aantal andere mutanten, zoals de donkerblauwe Mystique die we in de eerdere films ook al in volwassen-vorm zagen, maar nu dus als prille tiener met een serieus complex over het feit dat ze blauw is…

Oké, je moet natuurlijk wel een beetje een nerd te zijn om films als deze te smaken, maar geloof me: het scenario zit goed ineen (uiteindelijk gaat het niet om het redden van de wereld, maar wordt er vooral ingezoomd op de vriendschap en uiteindelijk de haat tussen de twee hoofdpersonages), de acteerprestaties zijn super en er zit een rotvaart in de film om u tegen te zeggen. Een aanrader voor alle liefhebbers van het genre dus!

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s