stappen!

Vorige week maandag stond er nog eens een bezoekje aan Kind & Gezin op de planning. Voor een keertje eens ’s avonds na het werk, het lukte niet anders. Maar wat een verrassing…de arts van dienst was…onze vroegere huisartse! Leuk leuk. Effe gezellig bijkletsen en voor haar was het ook wel super om na 10 maanden Seppe nog eens te zien. Laatste keer was in augustus 2010 en toen was hij nog geen drie maanden oud, groot verschil dus.
De statistieken dan: onze knul is nu 76 cm groot en weegt 9,56 kg. Hij doet het dus goed. Qua gewicht een tikje gedaald op de curve, qua lengte mooi volgens de regels van de kunst in stijgende lijn. Dat gewicht is op zich dik in orde hoor: hij is nogal een actief bazeke, dus verbruikt gewoon veel caloriekes (dat merken we ook wel aan zijn eetgedrag).
Dan de gebruikelijke ondervraging: kan hij al dit, kan hij al dat? Toen ik zei dat hij nog niet aan het handje stapt, maar wel een paar voorzichtige pasjes in het park, fronste ze wel even. Op zich ook niks om zorgen om te maken, er zijn er velen die dat nog niet kunnen op 12 maanden, maar de “gemiddelden” dus blijkbaar wel. Die van ons niette.
Maar toen ik het dan over zijn verbale kunnen had, zei ze wel dat hij hier dik 2 maanden voorsprong heeft op het gemiddelde. En het is nu eenmaal zo dat ze ofwel snel zijn op communicatief vlak ofwel op motorisch vlak. ’t Is dus al duidelijk waar onze knul haantje de voorste in wil worden. Hij houdt met momenten dan ook geen seconde zijn klep 🙂 Zijn eerste echte woordje “bal” gebruikt ie nu ook wel voor heel wat andere dingen, maar “njam njam njam” (als ’t dus lekker is) en “kaa bbrrrr” (koud, brrr… als hij uit bad wordt gehaald. Soms gevolgd door waaaam als ie afgedroogd is, maar meestal blijft ie dan wel “kaaa bbrrrr” doen) en “kroo” voor als ie wil kruipen, horen we hem ook geregeld zeggen. En elke dag komen er nieuwe klanken en combinaties van klinkers en medeklinkers uit z’n mondje zonder dat we daar zelf al een betekenis aan kunnen koppelen. En dat gaat dus gepaard met  heelder verhalen met intonatie en klanken van tataaattaabaabaaadaa waar we dan de nodige commentaren en vragen op loslaten zodat hij maar blijft babbelen 🙂 zalig…

Maar dat stappen dus….had al eens eerder geschreven dat ik er wat op zat te wachten en ’t feit dat de dokter het nog eens bevestigde ook, dat de tijd er wel eens rijp voor was…het maakte me wat ongeduldig. Maar zie…toen ik woensdag (dus amper twee dagen later) Seppe van de crèche ging afhalen, had ie een verrassing voor me in petto. Hij stond al recht aan een hekje en toen zijn verzorgster me zag, riep ze “kom Seppe, we gaan je verrassing laten zien aan je mama” en ze nam hem bij zijn handjes en….hopsa Seppe begon te stappen! Ik wist niet goed wat ik zag! Toen ik in mijn handen klapte en bravo riep, begon Seppe daar zo te lachen van trots, echt superschattig. En hij wou zelf in zijn handjes klappen, maar dat in combi met het stappen was wat te veel van het goeie, héhé. Dus werd het terug kruipen. Ikke apetrots natuurlijk, en overemotioneel, want in de auto naar huis, pinkte ik zelfs een traantje van emotie weg. Miss emo ben ik soms toch wel zene…

Nu een paar dagen verder en Seppe krijgt het stappen meer en meer onder de knie. We kunnen samen toch al enkele meters afleggen alvorens ie weer tot kruipen overgaat. Soms vergeet ie wel dat ie nog steun nodig heeft. Zo ging meneer gisteren al wel van de zetel naar de salontafel, maar eindigde dan wel horizontaal natuurlijk…:-) Maar hij komt er wel. Nog een paar weken en dan vermoedelijk de eerste echte stapjes alleen…En dan gaan we zeker ogen en oren tekort hebben, maar ’t is toch zo plezant om zien hé 🙂

Advertenties

2 gedachten over “stappen!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s