uitstellen…

Na dik 1,5 week niet sporten, afgelopen zondag voor de eerste keer weer even de loopschoenen aangetrokken voor een rustig toerke. Uiteraard bedacht ik me die ochtend een paar keer dat ik normaal gezien die dag een halve marathon zou lopen. En op zich ging het lopen goed hoor, maar na 45 minuten was het toch wel tijd om te stoppen. Nope, een halve marathon zou me niet goed bekomen zijn. Gelukkig had het verstand eens gewonnen…
Maandag kreeg ik weer keelpijn. Grrr….Niet moeilijk eigenlijk. Zit de hele dag in een koel kantoorgebouw om dan rond 16u30 in een auto te kruipen waarin de temperatuur zo’n 60°C bedraagt. Na nog geen km rijden zit ik al op de snelweg te rijden en dat met de ramen open om niet flauw te vallen van de hitte…Hoog tijd dat onze nieuwe auto (mét airco) wordt geleverd…Soit, niet verwonderlijk dus dat ik weer gewoon aan het hervallen ben. Keelpijn dus, moeite met slikken, gezwollen klieren in de hals en pijnlijke oren. Dinsdag was het er weer allemaal terug! Olé! Woensdag toch maar eens een toerke gaan lopen onder de middag, maar het werd me al snel duidelijk dat er iets niet kosjer was. Een tempo van 9,5 km/u met een gemiddelde hartslag van 156…nope, nie goe! Normaal gezien zou het een 135 à 140 moeten zijn. Na een kleine 40 minuutjes was ik weer aan ons kantoorgebouw, genoeg strijd geleverd.

Dus de komende trainingen, als er al plaatsvinden, zullen gewoon rustige loslooptrainingen zijn, zonder mezelf te forceren. En dan hopen dat ik weer niet helemaal buiten strijd raak, want ons verlof komt eraan!

Ondertussen heb ik wel m’n planning helemaal overhoop gezwierd. Ik ga nog niet te snel terug richting halve marathon, dat zal pas voor in het late najaar zijn. Tot dan wil ik mezelf wat meer tijd gunnen om rustig op te bouwen naar die afstand. Wat ga ik ondertussen wel doen, awel ik zal het hier eens opsommen se:

  • 18 september: 7 km – Herfstjogging hier in Boortmeerbeek (voor de liefhebbers: er is ook een 3,5 km en een 10 km)
  • 25 september: 10 km Dwars door Mechelen
  • 15 oktober: 10 km – Ekiden in Brussel (zit in het ploegske opgestart door blogger én collega Luc)

En de halve marathon wordt dan die van Kasterlee, op 13 november. Eéntje waar ik een haat-liefde-verhouding mee heb.
Liefde = het superleuke afwisselende en mooie parcours, de fijne sfeer en qua deelnemersaantal niet te druk maar ook niet dunbezet, zodat een slakje als ik er altijd tussen het volk kan lopen. Op dat vlak heb ik er al twee keer met veel plezier gelopen…
Haat = het zware parcours, m.n. de laatste 6 km + het feit dat ik er in 2008 zo diep in het rood heb gelopen dat daarna mijn knie het finaal begeven heeft.
Zo ver wil het ik het nu uiteraard niet laten komen. Gelet op het zware parcours zoek ik er geen aanval op m’n PR te gaan doen, maar volop voor het liefde-aspect te gaan en dus gaan genieten van de natuur en de sfeer.

Oh ja, als het weer er wat tegenvalt, kan het parcours er ook zo bij liggen:

SPANNEND 🙂 Ze noemen het niet voor niks “de hel van Kasterlee” natuurlijk…

Voilà, genoeg om me mee bezig te houden en naartoe te trainen, lijkt me. Meer hoeft dat voor mij dus echt niet te zijn. No stress 🙂

Advertenties

3 gedachten over “uitstellen…

  1. en niets in de zomermaanden, misschien toch eens iets overwegen…en ook zou je niet overwegen om met ons de halve marathon van Omega Pharma te lopen op zondag 23 oktober in het Gentse (ik zou moeten kijken….)

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s