nieuwe motor

Oei, al even geleden dat ik nog iets geschreven heb! Hoog tijd voor een update dus.

Op loopvlak is er echter weinig te melden. Heb wel een paar keer gelopen natuurlijk, zelfs geen enkele training overgeslagen. Alleen liep het niet zo supervlot. Hoge hartslag, wat er toch op wijst dat er iets niet al te kosjer is. Heb ook al twee weken last van een ambetante kriebelhoest, die me vooral ’s nachts ambeteert. Gevolg is dus ook al twee weken slapeloosheid. Wakker liggen tot 3u, dan eindelijk wat inslapen maar om 6u er wel weer uitmoeten om te gaan werken. Het kroop serieus in m’n kleren. Gelukkig heb ik nu twee weken verlof en kan ik dus toch al wat langer slapen. Als ik nu ook wat vroeger zou inslapen, zijn we weer helemaal happy. Maar dan moet ik wel eens van die vervelende kriebelhoest afgeraken. Tabletjes en anti-allergiemiddelen aan het nemen, maar het heeft effe zijn tijd nodig natuurlijk.

De oververmoeidheid zorgt dus voor een hoge hartslag en zorgt er ook voor dat m’n loopmotor niet zo goed meer in gang zwengelt. Tijd voor een nieuwe motor dus 🙂 Nu dus twee weken goed rusten en hopelijk wordt m’n oude dieselmotor weer een stoere snelle injectie-turbo-dieselmotor.

Om toch enigszins de pijn te verzachten, heb ik me alvast nieuwe pedalen aangeschaft. De loopschoenen waren na bijna een jaar en zo’n 1100 km (ruw geschat) letterlijk uitgelopen. Een tweetal maanden geleden had m’n euro eigenlijk al moeten vallen, toen ik serieus last begon te krijgen van pijnlijke voetzolen en hielen. Typische hielspoor-pijn. Ik weet het aan m’n gewone schoentjes en sandalen, maar de voorbije weken begon ik er dan toch echt eens op te letten en jep…van zodra ik m’n loopschoenen aantrok, kwam de pijn in alle hevigheid op. Hoog tijd dus voor nieuwe kussentjes onder m’n voeten. Vandaag naar RSL in Duffel en de loopschoenenman bekeek m’n oude sloffers direct heel afkeurend. Met één hand plooide hij m’n schoen dubbel. Oeps…niks demping meer dus. ‘k Had eigenlijk evengoed op blote voeten kunnen lopen. Ze hadden dus al 300 km eerder moeten vervangen worden (toevallig zowat het moment dat ik last begon te krijgen van m’n voetzolen…). Geen wonder dus dat ik pijn had (met momenten zo erg dat ik na een training nog amper het huis door kon stappen, zot toch…). Maar voorts was ik wel supercontent van m’n Brooks. Vooral omdat ik zelfs nu na een jaar nog steeds geen last meer heb van dat vervelende frictiesyndroom dat me een jaar aan de kant had gezet. Dus terug zo’n paar alstublieft! En ik beloof plechtig dat ik ze dit keer op tijd zal vervangen!

Mezelf ook nog op een verjaardagscadeautje getrakteerd en een supercoole loopbroek (3/4e tights) gekocht van Adidas. Ging 40% korting af, dus dat kon ik niet laten liggen. En natuurlijk ook nog een paar X-Socks, bij mij traditie hé…Elke keer ik nieuwe loopschoenen koop, koop ik een nieuw paar X-Socks. Niks zo heerlijk als je nieuwe loopschoenen inlopen met een gloednieuw paar sokken 🙂

En voor het eerst in twee weken kijk ik nu reikhalzend uit naar m’n volgende training. Ah ja, die nieuwe loopbroek, loopschoenen en sokken moeten getest worden hé. Woensdag wordt de dag, want vanmorgen ben ik nog op die oude schoenen gaan lopen (en ondanks de pijn aan m’n voeten, viel dat voorts wel mee hoor). Wijsheid komt dus niet altijd met de jaren, bij mij moet die wijsheid nog steeds komen 🙂

foto: www.brooksrunning.com

Advertenties

3 gedachten over “nieuwe motor

  1. Ik probeer het aantal kilometers dat ik op mijn loopschoenen afleg bij te houden (op te schrijven in een tabelletje), en na een goede 800 km worden ze zowiezo vervangen. Ik wacht nooit op knie-heup-hielpijn alvorens ze te vervangen.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s