gezien: Harry Potter and the Deathly Hallows part II

14 juli…37 jaar eerder zag bibi het levenslicht en sinds jaar en dag maak ik er een gewoonte van om zeker NIET te gaan werken op m’n verjaardag maar wel wat te genieten van de dingen des levens. Alleen werkte het weer dit jaar nu eens echt tegen. Wat was me dat zeg. 13°C en striemende regen en dat de ganse dag. Gelukkig was net de dag ervoor het laatste deel van de Harry Potter-saga in de cinema uitgekomen en die wilden we echt wel zien, kwestie van het rijtje helemaal af te maken. Dus Seppe naar m’n schoonouders gebracht, zodat ventje en ik nog eens van een goe filmke konden gaan genieten.

Als voorbereiding hadden we maandag nog eens deel I van deze 7e Harry Potter-film bekeken. Dat was wel nodig. Toch al effe geleden dat ik het boek had gelezen (en ventje heeft het boek niet gelezen) en ook al een dik jaar geleden dat we de film hadden gezien en ik was dus best wel wat vergeten. En deel II begint dus pal op het moment dat de eerste film eindigt, dus je krijgt niet eventjes een snelle samenvatting te zien, maar wordt direct terug in het verhaal gezogen. Deel I op voorhand nog even herbekijken is dus zeker geen overbodige luxe. De vaart zit er onmiddellijk in en het is spannend van begin tot einde  (ook al weet iedereen natuurlijk wel hoe de film uiteindelijk afloopt). Een grappige noot zo nu en dan ontbreekt gelukkig ook niet.

Qua plot gaat dit deel dus verder op hetgeen in deel I werd opgebouwd. Harry, Ron en Hermione gaan verder op zoek naar de zogenaamde “horcruxes”, objecten waar Voldemort een stukje van zijn ziel in heeft ondergebracht. Telkens zo’n horcrux wordt gevonden en vernietigd, wordt een stuk ziel van Voldemort gedood en wordt hij zwakker.  In deel I werden er zo al een aantal horcruxes vernietigd. In dit deel zijn er nog 3 te gaan. Via een tip komen ze te weten dat het laatste materiële horcrux zich in Hogwarts bevindt. Harry en co dienen zich dus tot in het hol van de leeuw te wagen, om het ding te vinden en te vernietigen. Maar daarmee lopen ze natuurlijk wel vol in het zicht van Voldemort en zijn leger….

Ondanks het feit dat boek nr 7 over 2 films gespreid verfilmd werd, is er toch nog veel geknipt en weggelaten in de films. Als aandachtige kijker viel me dat af en toe wel op, soms stoorde het me zelfs. Maar ’t is nu niet dat er zodanig is geknipt dat je niet meer kan volgen.

En daarmee zit de hele Harry Potter-reeks er dus op en dat deed me eigenlijk wel iets….Ik vond de boeken altijd zalig om te lezen en de films…dat was zoiets om elk jaar wel naar uit te kijken. En nu zit het erop….de dees moest dus wel een traantje wegpinken op het einde 😉

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s