gelezen: Het Chopin manuscript van Jeffrey Deaver

Dezelfde goeie vriendin die me “Julia” van Peter Straub cadeau gaf, gaf me ook dit nieuwe boek van Jeffrey Deaver cadeau. Goed wetende dat ik nogal een fan ben van deze klasse-auteur 🙂 Alleen heeft hij dit boek niet op z’n eentje geschreven. Het Chopin manuscript is dan ook een vrij uniek boek. Elk hoofdstuk werd namelijk door een andere thriller-auteur geschreven en op deze manier ontstond een heuse “serial-thriller”. Deaver zorgde weliswaar wel voor de grote lijnen van het verhaal en schetste de personages, kwestie van toch een iet of wat consistent verhaal af te leveren 🙂

Het verhaal in een notedop: Harrold Middleton, onderzoeker van oorlogsmisdaden, wil zich na zijn pensionering richten op zijn passie voor muziek. Zeker nu een hij zeldzaam manuscript van Chopin in zijn bezit heeft gekregen. Maar na een bezoek aan Oost-Europa wordt hij beschuldigd van moord en achtervolgd door een huurmoordenaar. Wanneer ook Charlotte, zijn dochter, wordt bedreigd, moet Harry de duistere schaduwen uit zijn verleden het hoofd bieden. En dan blijkt dat fameuze manuscript plots wel een heel duister geheim te bevatten, waar mensen voor willen moorden….

Het leuke aan de roman is dat elk hoofdstuk wel met één of andere cliffhanger eindigt. Iedere auteur wou natuurlijk met een knal zijn hoofdstuk eindigen. Op dat vlak is dit boek dus een heel leuk idee en ja, het boek is best wel spannend. Maar met de beste wil van de wereld: ik geraakte niet geboeid. Is het nu omdat er té veel personages in rondlopen (of eigenlijk niet, maar ik kon ze gewoonweg niet uit elkaar houden en kreeg geen voeling met geen enkel personage) of omdat het verhaal rond een muziekmanuscript me ook niet echt kon boeien…geen idee, maar het boek was voor mij niet dé pageturner die ik ervan verwacht had. Ik heb al beter gelezen van Jeffrey Deaver, boeken die niet weg te leggen waren. Deze vond ik op dat vlak dus een mindere. Maar het idee blijft leuk (en men is aan een tweede boek bezig blijkbaar!).

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s