gezien: The Green Lantern

Onlangs toch nog eens tot in de cinema geraakt. Dank zij gratis tickets werd het nog een goedkoop uitje ook. En vond ik het niet zo erg dat ventje er weer een film uitkoos van één van zijn striphelden. The Green Lantern was voor mij een onbekende superheld, dus wist totaal niet aan wat me te verwachten. Weer eentje die door straling of een mislukt wetenschappelijk experiment plots allerlei superkrachten heeft, of gaat men eindelijk eens origineel zijn? Een beetje het laatste: een ring blijkt de superkrachten te hebben en laat ons hoofdpersonage Hal Jordan nu toevallig in het bezit komen van deze ring (nou…toevallig ook niet, laat ons zeggen dat hij werd “uitverkoren” door de vorige drager van de ring). Samen met de ring komt een “groene lantaarn” (de titel moet ergens van komen), de energiebron waarmee de ring en dus de superkrachten worden gevoed.

De superkrachten zijn trouwens übercool. Dank zij de ring kan Hal puur met zijn gedachten alles te voorschijn toveren wat hij nodig heeft om de strijd te winnen. Letterlijk alles. En hij kan vliegen! Altijd handig natuurlijk 🙂

Er is trouwens nog een verhaaltje in de film. Over het ganse universum zijn er “green lanterns” te vinden die als doel hebben hun thuisplaneet te beschermen tegen het kwaad. Dat kwaad is in de film een ex-groene lantaarn die geïndoctrineerd geraakte door wat slechte invloeden en alles verslindt wat hij op zijn pad vindt. Zo slokt ie quasi hele planeten op, niet zo leuk. Toevallig kruist de aarde stilletjesaan zijn pad. Gelukkig hebben we onze held Hal Jordan om tot de redding te komen.

Best een onderhoudende leuke film, die geen seconde verveelt en die je vooral met een stevig korreltje zout moet nemen natuurlijk. Ik heb echter vooral genoten van de sublieme acteerprestatie van Peter Sarsgaard. Die acteur zag ik voordien al in veel andere films, hij ziet er dan vaak uit als de “ideale schoonzoon”, maar vaak zit er een donker cynisch kantje aan. In deze film speelt hij de lullige wetenschapper Hector Hammond. Hij ziet er niet uit (vooral het kapsel is vreselijk, zie foto) en hij speelt echt een zielig type dat jaloers is op Hal Jordan (gespeeld door Ryan Reynolds), voor zijn knappe looks en het feit dat die met het mooie meisje gaat lopen. Hector Hammond komt in de film in aanraking met het kwaad, wat tot groteske resultaten leidt. Sarsgaard speelt het echt subliem, het was echt smullen 🙂

En dat ze nu maar eens stoppen met die comic-book-verfilmingen, want de verhalen worden echter dwazer en dwazer, héhé.

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s