weerstand

Zoals beloofd eens een iets sportiever berichtje na al dat peutergebrabbel van de voorbije weken. Nu niet dat ik zoveel heb uitgestoken op sportief vlak. Na het gesukkel met m’n gezondheid de voorbije weken, staat alles in het teken van terug wat weerstand opbouwen. Met de winter die eraan komt, oh zo belangrijk, of ik sukkel gewoon voort van de ene verkoudheid naar de andere. Maar ik heb het gevoel dat het goed aan het komen is. Al twee weken dagelijks echinacea-druppels, dagelijks een kiwi (mijn maag verdraagt heel slecht fruit, dus dat eet ik niet veel), héél véél groentjes (handig zo’n saladbar op het werk), op ’t werk de trap op (4 verdiepingen) ipv de lift en natuurlijk 2 à 3 keer per week een rustig toerke lopen. Het begint vruchten af te werpen. Ik begin me terug wat energieker te voelen, het lamlendige gevoel is aan het wegebben.

Wat heb ik zoal op loopgebied uitgestoken? Och, gewoon gezellige rustige loopjes hé. Nou ja, rustig 🙂 Vorige zondag het tetterloopje met Jessica was allesbehalve rustig wat het geluidsniveau betreft. Allebei op zoek naar onze mojo, besloten we eindelijk eens samen een toerke te lopen hier in Boortmeerbeek en omstreken. Het werd een uur lang babbelen en ondertussen lopen natuurlijk en jep…we hebben onze mojo teruggevonden! 🙂

Vorige week gewoon dinsdag onder de middag gaan lopen (8,5 km) en vrijdag met de loopgroep (7 km). Deze week dan ook al onder de middag op dinsdag, ditmaal 8,8 km. Vrijdag ga ik dan weer het vertrouwde toertje met H. van de loopgroep lopen. Waarschijnlijk de laatste keer het toertje langs het bos, want het begint zo ’s avonds toch al vroeg donker te worden en dan is dat traject niet zo veilig meer. Volledig onverlicht, veel boomwortels die je pad kruisen…wie me enigszins kent, weet dat bibi dan gegarandeerd wel eens onderuit gaat. En dat risico willen ze niet met de club natuurlijk. Dus ik vermoed dat vanaf volgende week weer het toertje langs Schiplaken zal gelopen worden. Niet zo interessant, maar in gezelschap valt dat allemaal wel mee natuurlijk. En dan wordt het weer uitkijken naar de lente (jep, ik hààt de winter!).

A.s. zondag dan eindelijk nog eens een wedstrijdje! De club hier organiseert de jaarlijkse Herfstjogging. Keuze uit 3,5 – 7 of 10,5 km. Voor het luttele inschrijvingsgeld van 5 euro krijg je trouwens sowieso een fles wijn cadeau + nog wat andere spulletjes. De moeite dus om af te komen! Samen met collega(blogger) Luc loop ik de 7 km. Ik laat Luc het tempo leiden, hopelijk loopt die niet tegen 12 km/u 😉 Ik heb er in ieder geval al zin in!

Advertenties

3 gedachten over “weerstand

  1. Nog even gedacht om mee te doen, maar er is o zoveel leuks dit weekend (op sportief vlak). En dat komt allemaal goed bij jou hoor, straks loop je weer iedereen voorbij !

  2. 12km/u ? Dat heb ik nog nooit gelopen en daar ga ik nu zeker niet mee beginnen. Ik zal al blij zijn wanneer ik de 7km zonder problemen kan uitkopen 😉

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s