het Hol van Pluto

Het Hol van Pluto ligt duidelijk in Boortmeerbeek, want het is ons gelukt! We zijn allerlaatst geworden in een wedstrijd. We = ik en collega(blogger) Luc. Niet dat we zo extreem traag liepen, 9 km/u gemiddeld is een lekker relaxed tempo. Maar het deelnemersaantal aan de 7 km (gecorrigeerd 6,6 km) bleek dan toch wat kleiner uit te vallen dan de voorgaande edities. Door allerlei factoren: een wielerwedstrijd in Haacht, triatlon in Mechelen, autoloze zondagen overal…Boortmeerbeek was hierdoor iets minder bereikbaar dan anders, of veel mensen kozen gewoon voor een andere activiteit dan een kleinschalige loopwedstrijd in godbetert…Boortmeerbeek dan nog wel 🙂

Klein, maar wel gezellig! Met de Willy (een clubgenoot) achter ons op de fiets die met z’n sappige commentaren ons toch af en toe stevig deed glimlachen. En voor Luc een mooie prestatie op deze afstand, een goeie training voor de ekiden binnenkort in Brussel!

Vanmiddag dan terug gelopen en na een beetje een stroeve start, raakte ik na een minuut of 5 echt in een goeie flow en ging het lopen als niks. M’n hartslag is nog altijd van slag (letterlijk) en geeft nog steeds wat te hoge waarden. De conditie is dus nog niet terug op peil maar ooit komt dat wel weer eens zeker. Maar het lopen ging lekker en na 65 minuten had ik exact 10 km op de teller! Joepie!  Onderweg kwam ik een man tegen die hevig met een kettingzaag in de weer was. Echt waar…ik vreesde een milliseconde voor mijn leven. Ik moet duidelijk wat minder naar horrorfilms kijken, haha.

Maar alle, verder zonder incidenten dat toerke uitgelopen en dat betekende voor mij wat extra vertrouwen om komende zondag nog eens Dwars door Mechelen mee te doen. Vorig jaar deed ik er de 5 km mee, maar dit jaar wil ik me nog wel eens aan de 10 km wagen. Weliswaar NIET aan wedstrijdtempo, maar eerder zo rond de 10 km/u of zo. ’t Is dat we in de voormiddag een ontbijt aan huis krijgen geserveerd, nog een cadeautje van m’n ex-collega’s. En ik vermoed dat ik me daarna dus naar de start zal moeten rollen, zo volgegeten met croisssantjes en koffiekoeken en zo…:-) Dus het wordt een gezellig loopje in véél gezelschap en hopelijk zie ik er wat bekenden, dat maakt het nog des te gezelliger.

 

Advertenties

2 gedachten over “het Hol van Pluto

  1. Waaaaaat? 10 km per uur rustig tempo?
    En loopt jullie superheldje niet mee?
    Onze twee zonen gaan als banaantjes lopen en ik ga proberen een snelle 10 km neer te zetten (50 min)

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s