Natuurloop Lier (deel 1)

Alweer twee weken gepasseerd sedert mijn vorige berichtje. Oktober is al een hectische maand geweest, geen tijd om te schrijven helaas. Wel tijd gemaakt om te lopen en dat natuurlijk in het kader van de eerste Natuurloop gisteren 15 oktober. Vorige week ook een gloednieuw schema van coach Tiny gekregen, kwestie van me op een verantwoorde manier doorheen de winter te loodsen en alle Natuurlopen tot een goed einde te brengen.

Effe alle trainingen van de voorbije twee weken ga ik hier niet herhalen. Het resultaat is wat telt. De dag begon al niet goed in ieder geval: ik stond op met een vettig rokershoestje, keelpijn en een verstopte neus, gruwel. Weer pech! Gelukkig was het een mooi weertje buiten en de goesting was er alleszins om te gaan lopen. Mentale strijd dus al gewonnen, nu de fysieke nog.

Het is ondertussen toch wel effe geleden sinds ik in Lier eens meedeed en er blijkt e.e.a. veranderd te zijn. Zo is de tent naast de cafeteria van de sporthal vervangen door een vaste constructie, heel mooi en stukken gezelliger in ieder geval. Maar belangrijker: de start van de wedstrijd is niet langer op 800 m van de sporthal, wel pal ernaast. Daardoor is de afstand van de 10 km wel wat langer, maar komt de organisatie blijkbaar tegemoet aan de (terechte) verzuchtingen dat de afstand op de lange wedstrijden (10 mijl nu, binnenkort halve marathon) vroeger steeds te kort was.

Enige moeilijkheid: de start vindt plaats op een strook mul zand die dan ook nog omhoog gaat, jawadde. En dan eventjes drummen op de smalle Netedijk, maar eenmaal aan de Zaat (de oorspronkelijke startplaats van vroeger) kan ieder wel vlotjes zijn eigen tempo lopen. Vanaf de start voelde het best wel goed aan bij mij. Eerste km zo rond de 5:45 min/km, de komende kilometers gingen steeds wat sneller, behalve km 5 waar er een drankpost was. Na km 7 zag ik dat een tijd van 55 min. op de 10 km er wel inzat, mits nog een beetje gas bij te geven. Ik besloot dus gewoon alles te geven en hopsa: op exact 10 km had ik 54:55 seconden of zoiets. Woohoo!! Missie geslaagd 🙂 Maar dan moest ik dus nog 800 meter verder lopen tot aan de finish en dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Ik was gewoon dood 🙂 Keiharde steken in mijn zij, totaal gene fut meer. Ik zag collega Luc dan nog aan de kant staan met zijn monstercamera en probeerde er nog een beetje deftig uit te zien, wat niet gelukt is (zie foto op zijn blog). Mits wat afwisselend wandelen en lopen ben ik dan toch aan de finish geraakt, totale tijd iets van 1u en 30 seconden of zo.

Nadien helaas weer klein minpuntje in de organisatie: de douches waren ijskoud! Niet lauw, niet koud, nee…ijskoud! Heb nadien warme choco moeten drinken om wat op te warmen, héhé. Hopelijk raakt dat tegen een volgende editie opgelost, want in putje winter zo’n koude douche…nee dank u. En blijkbaar heb ik vanuit de kleedkamers/wc’s nog iets anders meegebracht, want vanmorgen stond ik op met een acuut maag-darm-virus dat me compleet als een vodje lam heeft gelegd.. Dit blogje wordt dus momenteel neergetypt al neerliggend in m’n bed met de laptop op m’n schoot. Ik kan geen hap binnenhouden en ben zo slap als een vod. Bah…

Dus maar effe een dag of twee grondig uitzieken (morgen wel gaan werken, dagje cursus) en dan de pijlen richten op de tweede Natuurloop, eind november. Of ik beter kan dan dit, geen idee. Ooit kon ik beter (PR is 50 min en 12 sec op de 10 km), maar ik denk niet dat zo’n tijd er ooit nog eens inzit. Zeker niet als ik merk dat ik nu op 55 min. gewoon al steendood ben, haha…Ach, we zien wel hé. Lig er niet zo wakker van hoor.

Seppe was ook mee, maar was blijkbaar niet zo’n fan van de piste, hij durfde er amper op te stappen 🙂

Advertenties

4 gedachten over “Natuurloop Lier (deel 1)

 1. goed gelopen!! Bert was maar op het nippertje op tijd en heeft je daarom niet gevonden.
  seg op die foto lijkt Seppe wel KEI hard op Koen hé!!

 2. De Natuurlopen staan hier ook nog op het programma. Dankjewel voor de informatie over de verandering daar ! De snelheid zit er echt in hé , ik vind het super, en dan in zo’n omstandigheden ! We komen elkaar vast nog es tegen !
  Hou je nu maar rustig en snel beterschap !

 3. Dat probleem van die douches is al jaren oud. Ofwel ijskoud ofwel gloeiend heet. Jammer dat ze daar niks aan doen.
  55′ op de 10 km is ferm straf gelopen! Zeker met ne snotneus 🙂
  Misschien zie ik je één van de volgende wedstrijdjes daar wel eens!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s