midweekje Veluwe

Een weekje verlof thuiszitten, dat zagen we toch niet zo zitten. Al in augustus besloten we van eindelijk eens een kort verblijfje Veluwe te boeken. Dat zijn we al zo’n 8 jaar van plan en ’t kwam er maar niet van. Met een kleintje in huis ontdekten we vorig jaar het gemak van bungalowparken en ons verblijf afgelopen augustus in Texel leverde ons een leuke kortingsbon op voor een volgend verblijf op een Landal-park. Zogezegd zogedaan. En met de kortingsbon besloten we zelfs de luxe-bungalow te boeken, met sauna en zonnehemel. Genieten dus.

Het verblijf was op Landal Heideheuvel, een 10-tal kilometer onder Apeldoorn en tien minuutjes rijden van het Nationale Park Hoge Veluwe. Het park zelf ligt ook volop tussen de bomen die nu volop hun herfstkleurtjes hebben. Mooi dus! We hadden dan ook nog eens schitterend weer waardoor de kleurenpracht nog meer tot z’n recht kwam.

Maandag kwamen we toe en was het effe acclimatiseren in het park zelf, met Seppe naar de speeltuin, pintje drinken in de bistro en proberen de sauna aan de praat te krijgen (wat niet lukte, grrr…., maar de volgende ochtend werd dat al direct gefikst door het technisch personeel).

Dinsdag dan naar het NP.We gingen eigenlijk voor een 5 km-wandeling, maar toen we in het park arriveerden met de auto bleek bibi wel de kinderwagen in de bungalow vergeten te zijn. Oepsie. En 5 km wandelen is voor onze Seppe wel een brug te ver. Gelukkig zijn er de witte fietsen! Een systeem van gratis fietsen die verspreid staan over het NP en er waren er in overvloed. De meeste fietsen zijn bovendien uitgerust met een kinderzitje, dus voilà…een fietstocht werd het!

Er is een afgepeilde route die je door de mooiste plekjes loodst en goh….mooi zeg! Prachtige landschappen die constant wijzigen, dan weer bossen met mooie dreven, dan weer weidse velden. Enige minpunt…constant het lawaai van helicopters boven onze kop. Welke paljas kwam toch op het idee om een militaire helicopter-basis pal naast het nationale park te installeren! Ongelooflijk irritant! Drie uur aan een stuk hadden we het lawaai van die helicopters boven ons. Grrr….
Soit, uiteindelijk hebben we een dikke 20 km gefietst, waarna we ons op het terras neerploften in het centrum voor een lunch en daar kon Seppe dan nog op de speeltuin.

Woensdag stond dan Burgers Zoo op de planning. ’s Morgens tegen 10u waren we er al, zodat het nog lekker rustig was in het park. Toch wel een speciale zoo eigenlijk. Men heeft er heel wat natuurlijke habitats van dieren proberen nabouwen en da’s best wel mooi gelukt. Zeker het Safari-gedeelte vond ik prachtig om zien. Een stukje Afrikaanse savanne in het klein, met giraffen, zebra’s, neushoorns en okapi’s die er door elkaar rond lopen te grazen. Het leeuwengedeelte zorgde dan weer voor spektakel want meneer leeuw had ruzie met zijn vier vrouwenleeuwtjes (en dat bleek slechts een fractie van de leeuwenpopulatie te zijn, de rest durfde zich niet te moeien met de echtelijke ruzie). Het gebrul was een heel eind weg te horen en iedereen holde zich dus naar het spektakel. Ik vreesde effe dat het zou mislopen, maar na een stevige plas tegen een boom had meneer leeuw dan toch effe zijn territorium-drift getemd…

Donderdag dan een kort shoppingtripje naar Apeldoorn. Niet zo veel te zien in Apeldoorn maar wel schitterende koopjes gedaan dus een geslaagd shoppingtripje.

Seppe heeft ook volop genoten, zeker de speeltuin met de schuif-af en de wippertjes vindt ie altijd zalig. Het zwembad was deze keer niet zo’n succes. Het water was te koud eigenlijk, zelfs in het kinderbadje. Ook begint ie zich meer en meer bewust te worden van dingen die hem onbekend zijn en dan jaagt hem dat duidelijk wat schrik aan. Sprong ie in Texel nog zonder angst in het water rond, nu vond ie heel het zwembadgedoe maar eng. Hij durfde ook niet te stappen in het kinderbadje…stappen in water is wel wat anders dan gewoon buiten stappen natuurlijk. Het duurde dus wel eventjes eer ie zich op zijn gemak voelde en omdat het water dan zo koud was, was ie tegen dan ook verkleumd. Dus het waren slechts 2 vrij korte zwemsessies en voor ons conclusie dat we werk moeten maken van wat meer zwemsessies tussendoor en niet enkel op vakantie….Maar tijd vinden hé…

En daarmee weer een weekje vakantie achter de rug, dat gaat altijd zo snel hé. Tussen kerst en nieuw hebben we wel verlof, maar dan blijven we gezellig thuis. ’t Zal pas ergens in mei zijn dat we nog eens naar een bungalowpark trekken, maar we raken er maar niet uit naar waar ergens 🙂

Advertenties

3 gedachten over “midweekje Veluwe

  1. Ik ben daar ook eens op fietsvakantie geweest en toen was het ook genieten. Ik ben wel blij dat je terug bent want nu kan ik aan mijn week vakantie beginnen 😉

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s