zoef!

Na het deugddoende mini-weekje vakantie, werd het hoog tijd om de loopschoenen weer aan te binden! Ik had die dingen bewust thuisgelaten toen we naar de Veluwe trokken. Rusten was de boodschap! En eigenlijk heb ik ze daar ook niet gemist hoor, ik heb me zo ook goed genoeg geamuseerd en het fietstochtje van 20 km met onze knul achterop compenseerde toch een ietsiepietsie 🙂

Vrijdagavond dan toch de moed bijeengeraapt en me terug in looptenue gehesen. Dat midweekje vakantie had aan m’n lijn niet goedgedaan en het was proppen om die 1,5 kg extra die ik plots meezeulde nog in mijn loopkleren gehesen te krijgen. O jee…Hoog tijd om weer te gaan diëten precies. Soit, gelukkig zorgde het extra gewicht er niet voor dat het lopen langs geen kanten meer ging, want het liep heerlijk. Samen met H. van de club werd het een heuse babbelsessie van 50 minuten, die omvlogen alsof het niks was. En dan nog schoon het tempo gelopen dat m’n schema me voorschrijft, couldn’t be better!

Zondag had ik dan een vertrouwde route in gedachten om m’n rustige duurloop van 70 minuten te doen. Maar die ochtend zag ik héél wat drukte bij ons in ’t straat. Normaal zien we géén auto’s, nu stond de straat volgeparkeerd en zag ik heel wat chauffeurs vruchteloos op zoek naar een plaatsje. Dat kon niet anders dan een georganiseerde wandeltocht zijn! Rap effe de laptop opgezet, naar Marching gesurfd en inderdaad….de sporthal achter onze hoek bleek startplaats van dienst te zijn voor de “wandel je mee”-wandeltocht of zoiets van een lokale wandelvereniging. Afstanden van 5 – 10 – 15 en 22 km. Die 70 minuten duurloop die ik moest doen, zou dus wel goed passen in die 10 km wandeltocht. Dus rap naar de start gehold en vandaaruit de pijltjes gevolgd. Al gauw bleek de aangekondigde 10 km in werkelijkheid 12 km te zijn. Ook was er op een bepaald moment een wirwar van pijltjes, blijkbaar nog pijltjes van een vroegere wandeling die niet weggenomen waren, wat voor héél wat verwarring zorgde. Zo liep ik dan eerst eventjes verkeerd en eenmaal terug op de weg zag ik ineens een bordje met “u bevindt zich op de 16 km-wandeling”, huh? Ook de wandelaars die ik net passeerde (met twee kleine kindjes bij, zij waren op de 5 km wandeling, allé, dat hoopten ze toch) schoten effe in paniek. Gelukkig kwamen we dan 100 meter verderop weer nieuwe markeringen tegen waaruit bleek dat ik toch nog degelijk op het goeie pad zat. Het was een mooie tocht in ieder geval, langs stukjes Boortmeerbeek en Rijmenam waar ik zelf nog nooit geweest was. Een zware tocht ook, grotendeels door bossen en weilanden. Sommige stukjes kon ik zelfs niet lopen, omdat het pad té smal was en ik onmogelijk al die wandelaars daar kon omverlopen. Was wel leuk dat ik net op zo’n pad een oom van m’n ventje tegenkwam, zodat ik dat stukje maar even wandelde en wat met hem kon bijpraten. Toen ik zo’n 50 minuten onderweg was, besloot ik toch wat van de wandeling af te snijden, want ik vreesde anders serieus over m’n 70 minuten te gaan. M’n “vrees” bleek terecht. Ik heb uiteindelijk op 3 plaatsen de wandeling wat afgesneden en eindigde nog op 11,5 km (in 1u17min). Die wandeltocht was dus zeker meer dan 12 km lang. Maar allé, ’t was de moeite en fijn om mee te doen.

Vanmiddag dan terug een middagpauzetraining en Tiny had voor het eerst sinds lang nog eens een heuse intervaltraining op m’n schema gezet. 2 x 800-400-200 meter, dus niet zo’n lange training en lekker afwisselend. De tempo’s moesten zo rond de 12 km/u liggen, maar dat is me niet gelukt. ’t Zat eerder aan 12,5 tot 13 km/u. Geen idee waar die snelheid ineens vandaan kwam zene, maar het liep gewoon supergoed! Misschien lag het aan het feit dat ik een aantal van die intervallen op de atletiekbaan in het park heb gedaan, zo’n terrein nodigt uit tot vlammen hé. In ieder geval: nikske last, ook achteraf niks last van vermoeidheid! Jiehaa! Maar ’t is dus wel duidelijk dat ik de kunst van het intervaltrainen weer onder de knie ga moeten krijgen, want aan deze tempo’s lopen is eigenlijk vragen om problemen hé. Gelukkig waren het niet zo veel herhalingen, maar in ’t vervolg ga ik toch proberen een wat bravere leerling te zijn en me aan de opgegeven snelheden houden 🙂

 

Advertenties

2 gedachten over “zoef!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s