Natuurloop Lier (deel 2)

Zaterdag was het terug van dat: de Natuurloop in Lier. De tweede editie van dit seizoen. Vorige keer liep ik er 55 minuten op de 10 km (1 uur over de volledige afstand van 10,8 km). Dit keer had ik iets minder ambitie en stelde ik mijn doel op een uurtje voor de 10 km en 65 minuten dan voor de volledige afstand. Reden was de gezondheidsperikelen van de voorbije weken, waardoor het trainen maar op een laag pitje stond de laatste tijd. Niets aan te doen, dus geen streven naar een tijd onder de 55 minuten…er zijn ergere dingen in het leven hé. We mogen ons al gelukkig prijzen dat we kunnen lopen, niet iedereen heeft dat geluk.

Met die en andere filosofische bedenkingen in het achterhoofd, en een audioboek van succesgoeroe Tony Robbins op m’n I-pod stond ik al bibberend aan de start. Wat was het koud zeg, echt niet mijn weertje. Een straffe wind ook, die ons geheid zou parten spelen op het lange stuk aan de Netedijk. Waar was ik ook alweer aan begonnen (een bedenking die ik me bij elke wedstrijd maak eigenlijk). Nog rap een praatje slaan met een paar bekenden en rond kwart voor 2 werden we van start geschoten.

Al na een kilometer voelde ik dat het niet zo echt mijn dagje was. Ik had precies wat te weinig gegeten en voelde me hongerig en leeg. Het was toch wel wat pushen om het tempo van 10 km/u te houden. Algauw bleek waarom: bij de auto-laps om de kilometer bleek ik altijd gemiddeld een stuk sneller dan 10 km/u te lopen. Zo liep ik een paar km toch aan gemiddeld een 5:50 min/km. Bij de drankpost rond km 6 maar effe de tijd genomen om rustig te drinken, gezien ik me zo leeg voelde (letterlijk dan) en dat hielp. Daarna liep het eens zo goed, ook al was dat toen het zwaarste stuk van het parcours met vol wind tegen. Ondertussen was ik dus aan het luisteren naar oppeppend gepraat over “niet bij de pakken blijven zitten” en “nu actie nemen” en “komaf maken met dat uitstelgedrag” (weliswaar allemaal in sappig Amerikaans-Engels van een macho-kerel die er best wel mag zijn). Het was de eerste keer dat ik eens een wedstrijd liep met een audioboek ipv steeds dezelfde muziek die door m’n oren galmde, maar als motivator kon het wel tellen in ieder geval. Het audioboek (de eerste cd tenminste) duurde exact een uur, dus dat was perfect.

Het tien kilometer-punt bereikte ik uiteindelijk na net geen 59 minuten. Mooi onder het uur geëindigd dus, jiehaa! De finish haald ik na 1u 3 minuten en 30 seconden, dus ook mooi onder de 65 minuten. Ikke dik content dus!

Minpunt achteraf waren alweer de douches. Ze waren weeral ijskoud en ik heb dan ook maar rap een droge t-shirt aangetrokken en ben eerst naar huis gereden om daar dan een heerlijk warme douche te nemen. Ik denk dat ik volgende keer mijn douchegerief al maar gewoon thuislaat. Op de website staat dat het probleem blijkbaar bij het stadsbestuur ligt, tja, die zullen wel niet wakkerliggen van wat loperkes hé…

En daarmee zit deel 2 er dus op. Over drie weken mogen we alweer aantreden voor deel 3…

Advertenties

2 gedachten over “Natuurloop Lier (deel 2)

  1. Inderdaad Ruth, wij mogen onze pollekes kussen dat we überhaupt KUNNEN lopen, zelfs al gaat het niet altijd zo goed of zo snel als we willen. Zolang we er maar plezier aan beleven!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s