one happy jogger

Het moment is daar! Het moment dat ik me een happy jogger voel! Al een hele week voel ik me vrij en energiek. Nochtans had ik genoeg redenen om me totaal niet zo te voelen: al een week last van een stijve nek, dat gewicht dat maar niet wil zakken op de weegschaal (ondanks het dieet dat zelfs al resulteerde in hongerlijden, omdat er maar geen beweging op de weegschaal kwam), onze Seppe die serieus gebeten is geweest in de crèche (schrijf ik één van de komende dagen wel eens over),  de crisis en het feit dat er regen voorspeld is. En toch liep ik vrij en gezwind rond.

Maar dan heb je daar dat audioboek van Anthony Robbins (Personal Power II). Elke morgen luister ik ernaar in de auto, om kwart voor 7 ’s morgens dus. En om half 8 tik ik goedgezind in met mijn badge op het werk. Die mens is ofwel een goeie brainwasher, ofwel vertelt hij gewoon zinnige dingen. Ik denk het laatste. Sinds ik luister heb ik al een paar beslissingen genomen en sta ik meer stil bij de dingen die me gelukkig maken. En daar wordt een mens dan goedgezind van hé.

Normaal gezien ben ik tegen vrijdagavond altijd opgedraaid en uitgeput en de goesting om te lopen is dan altijd wel héél ver te zoeken. Daarom dat ik tegenwoordig trouwens meestal op vrijdag onder de middag ga lopen. Maar gisteren had ik mijn gerief niet bij op ’t werk en ik vloekte wel even. Was er regen voorspeld….scheen daar mooi het zonnetje buiten onder een stralend blauwe hemel. Ach ja, toch maar wachten tot ’s avonds, ik kon niet anders. En zelfs na een vermoeiende week, huppelde ik om half 8 ’s avonds naar de club en vroeg ik aan H. of ze zin had om mee het lange toertje te doen (het lange toertje op vrijdag is trouwens ook maar 7 km, maar het gewone toertje is amper 5 km). Ik had zo het gevoel de wereld aan te kunnen. De training verliep dan ook super. Met heel het politieke gebeuren in ons land hadden we trouwens gespreksvoer te over. Vol passie vertelden we elkaar onze mening over de nieuwe regering, de begrotingsmaatregelen (had een paar uur eerder op het werk de nota Di Rupo uitgeplozen om te zien welke gevolgen het had voor de branche waarin ik werk), de betoging in Brussel. Gelukkig bleken we allebei nogal overeen te komen daarin, want de route ging voor een stuk langs de Vaart…bij ruzie had dat nog fout kunnen aflopen, haha.

Soit, helemaal happy dus. En dankzij Tony ook de nodige handvaten aangereikt gekregen om dat happy-gevoel steeds terug te vinden, als we toch eens in een dipje belanden (want hij geeft toe…iedereen moet door dipjes, om daarna weer terug te grijpen naar die dingen die je blij maken en te beseffen dat je het echt zo slecht niet hebt…).

Advertenties

3 gedachten over “one happy jogger

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s