gezien: In Time

Een dikke week geleden is het er eindelijk nog eens van gekomen: een bezoekje aan de cinema! We hadden nog eens gratis tickets voor de Kinepolis, altijd leuk om krijgen natuurlijk. En als het gratis is, kan het me ook niet veel schelen welke film we gaan zien, dus ventje mocht kiezen. Hij koos voor In Time. Ik had er nog niet van gehoord, en het feit dat Justin Timberlake de hoofdrol op zich nam, deed me niet echt hoopvol stemmen (ook al vond ik zijn acteerprestatie in The Social Network best oké). Maar zie, het bleek eigenlijk best wel een goeie film te zijn, met een zeer interessant thema als uitgangspunt…onsterfelijkheid.

Het verhaal gaat als volgt:

In een niet al te verre toekomst is de mens erin geslaagd het verouderingsgen uit te schakelen. Zodra men de leeftijd van 25 bereikt, veroudert men niet meer verder…MAAR men krijgt ook maar één jaar meer te leven. Een aftelklok, genetisch ingebouwd in de onderarm, telt de dagen, uren, minuten en seconden af. Wil men blijven leven, moet men tijd “kopen”. Om overpopulatie te voorkomen is tijd de valuta geworden waarin mensen betalen voor luxe en benodigdheden. De rijkste mensen leven het langst, terwijl de rest moet onderhandelen voor hun onsterfelijkheid.
Een arme jongeman genaamd Will Salas (gespeeld door Justin Timberlake) wordt beschuldigd van moord wanneer hij een fortuin aan tijd erft van een dode man van hoge klasse. Hij probeert zijn moeder, die minuut per minuut bijeenschraapt om in leven te blijven, te redden, maar slaagt hier niet in. Met zijn verworven fortuin vertrekt hij naar een wereld waar alleen maar rijkdom bestaat. Overmoedig door al zijn rijkdom, wekt hij echter achterdocht bij de bourgeoisie. Als hij achterna gezeten wordt door “Tijdwachters” voor het hebben van “teveel” tijd, wordt hij gedwongen te vluchten, met als gijzelaar de dochter van magnaat Philip Weis. Samen smeden ze een gewiekst plan om het hele “tijdssysteem” ten onder te doen gaan.

Zeker het eerste deel van de film, waarin je kennismaakt met dat “eeuwige” leven en hoe tijd lettterlijk geld is, is de moeite waard. Nadien wordt het wel meer een achtervolgingsfilm en verzwakt het verhaal wel wat. Maar desalniettemin heb ik me goed geamuseerd met deze film. En het moet gezegd: Justin Timberlake speelt zijn rol echt wel goed. Dat hij maar gewoon blijft acteren dus, die muziek van hem vond ik toch maar niks 🙂

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s