Natuurloop Lier (deel 3)

Voilà, ‘k heb het weer overleefd. En mijn smeekbede van gisteravond is toch niet zo ongehoord gebleven. Oké, het was geen zomer, maar het zonnetje scheen zo nu en dan en het bleef droog. Enkel dat ijskoude windje was er nog wat te veel aan en zorgde ervoor dat ik toch geen zomergevoel ervaarde. Maar liever zo dan die gietende regen en stormwinden van de voorbije week.

Het ging dus vrij goed vandaag. Ik had er dan ook vollenbak goesting in! Sowieso keek ik ernaar uit om Sandy en Chris nog eens te zien, die samen de halve marathon gingen lopen (en dat uitstekend hebben gedaan). Dankzij hen duurde het uurtje wachten voor de start (ik ben altijd veel te vroeg) maar 5 minuten – zo leek het toch – en voor ik het wist werd ik dus in gang geschoten. En laps, daar liep het direct dus mis. De eerste 20 meter gaan door gras en dat gras was nogal…sappig en zompig. Sop sop sop erdoor en ik kwam met kletsnatte voeten op de Netedijk terecht. O jee, direct effe schrik voor blaren, maar dan maar effe mijn focus gericht op m’n Ipod (had niet alleen deel zoveel van Anthony Robbins’ audioboek erop gezet, maar ook eerst een stevige knaller van de Foo Fighters om mij in gang te zetten).

En zo verliep de eerste kilometer eigenlijk veel te snel en had ik me dus ook iets te snel wat opgeblazen. Die hartslag van mij begon een eigen leventje te leiden en ging naar oorden waar ie niet hoorde te gaan, nl. + 170. Oh dear. Ach ja, ik had mezelf geen strikte eindtijd opgelegd, behalve dat ik toch weer graag binnen het uur wou eindigen (op de 10 km dan, volledige afstand is 10,8 km) .

Na een kilometerke of 6 was het vat helemaal af, begon ik me wat te ergeren aan de wind en ben ik dan maar achter een koppeltje gaan hangen die de wind wat voor me opvingen. Ze liepen aan een 5:45 min/km en dat tempo kon ik toch mee aanhouden tot aan km 8,5. Daar gaat het eventjes over kasseitjes en dat lukt me dus nooit om daar elegant over te lopen. Ik lijk dan eerder op een bokkige ezel, schuifel naar alle kanten en moet steeds opletten dat ik niet op mijn snoet dender. En zo liep dat koppeltje dan ook ineens helemaal uit mijn zicht en moest ik weer op mijn eentje verder. Maar allé, zo slecht bracht ik het er niet vanaf hoor. Het 10 km-punt bereikte ik in exact 56:30 min en daar ben ik dik tevreden over. De finish  haalde ik dan in 1:01:25, zeker niet slecht.

En jiehaa: de douches waren lekker warm, zodat het genieten was van een heerlijke douche. Daarna nog effe wachten op die twee straffe dames die een mooie halve marathon achter de rug hebben en daarmee zat deze derde Natuurloop er weer op se. Over een maandje mogen we weer aan de slag!

Advertenties

4 gedachten over “Natuurloop Lier (deel 3)

  1. Ho, dat natte gras in ’t begin ! ik vreesde ook voor gigantische blaren, maar ze zijn gelukkig weggebleven 🙂 Ik vond het in elk geval een zeer mooi parcours, jammer dat het zo ver van huis is om te lopen, anders nam ik daar ook een abonnement denk ik 🙂

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s