de kop eraf

Zo, 2012 is eindelijk van start en we kunnen eindelijk een punt zetten achter de feestelijkheden. Ik vind het best wel fijn om zo eens wat gezellig samen te komen met de familie (zowel kerstmis als oudjaar/nieuwjaar worden in familieverband gevierd. Allé, met oudjaar is het met ventje zijn neef, die zijn lief en dan nog een vriend), maar ben toch ook altijd blij als al dat gedoe voorbij is en het leven weer zijn vertrouwde routine aanneemt hoor. Dit jaar vond ik trouwens dat er nergens iets van kerstsfeer waar te nemen was. Vroeger werden vitrines volgekliederd met allerlei nieuwjaarswensen, maar dat zie je dus blijkbaar nergens meer. Ik hoorde ook amper muziek, kerstlichtjes waren ver te zoeken. Hoe bizar. Dat kan nu toch niet alleen aan dat rare weer gelegen hebben, of toch? Vind het toch wel wat jammer, alhoewel ik zelf ook moet toegeven ook niet veel van kerstdecoratie en kerstsfeer in huis te halen, buiten een kerstboom dan 😉

Vannacht lag ik in ieder geval wel op tijd in m’n bedje, zo rond 1u ’s nachts. Met onze peuter in huis, nam ik toch maar geen risico. ’t Zou moeten riskeren dat ie voor de verandering eens om 6u al tamtam zou beginnen maken hebben hé. Gelukkig begon die tamtam pas om 7u (lees: al een uitvoerig betoog houden tegen zijn knuffels), maar hij bleef vrij kalm tot 8u, dus dat viel nog mee. Maar ‘k voelde me toch vrij brak, beetje gevolg van overdosis gourmet en toch wel wat cava en wijn. Ventje bleef tot 10u liggen en we moesten tegen de middag bij mijn ouders zijn voor effe ne fijne nieuwjaar te gaan wensen en koffiekoeken te gaan eten (traditie langs mijn ouders kant dus). Tegen 17u werden we dan bij ventje zijn familie verwacht voor het traditionele nieuwjaarsfamiliefeestje (een “vooravond-feestje”, gezien de meesten de 2e januari weer moeten gaan werken).

Om Seppe zijn middagdut te gunnen, waren we bij mijn ouders dus na een dik uurtje alweer weg en tijdens Seppe’s dut, besloot ik toch even mijn loopschoenen aan te trekken en een toertje te gaan lopen. Ik had een half uurtje in gedachten, want zo’n twee zware koffiekoeken (en ik had me laten gaan en een reusachtige chocolade-crème-koek en een gigantische boterkoek met chocolade vulling genomen) lagen natuurlijk op mijn maag, dus ’t ging niet bepaald een aangenaam loopje worden. Dacht ik. Tot ik goed en wel vertrokken was, en het direct supergoed liep. Een half uurtje werd uiteindelijk dus 55 minuten en op die tijd had ik 8,5 km afgehaspeld.

Het was nochtans geen simpel toerke. Buiten de eerste twee km die rustig en op asfalt verliepen, ging het daarna over modderige glibberige bospaadjes, doorheen gigantische plassen en was het bijna zwemmen op het Dijlepad dat voor een deel overstroomd was (blijkbaar heeft het fel geregend vannacht? Niks van gemerkt dus), waardoor het best wel spannend was om niet IN de Dijle te belanden. En was ik eindelijk terug op het asfalt aanbeland, kreeg ik daar met tegenwind te maken om U tegen te zeggen. Het leek wel op een training voor de marathon van Zeeland, zeker het windgedeelte dan 🙂

En merk op hoe ik in de vorige zin terloops de marathon van Zeeland opwerp 😉 Tja, ik ben dan ook ingeschreven sinds deze middag, want deze marathon is dus effectief degene die al een héle tijd door m’n hoofd spookt als ultieme doel voor 2012.
Het wordt in 2012 de 10e editie en dat jubileum inspireert blijkbaar héél wat lopers om zich direct massaal op deze eerste dag al in te schrijven. Tegen de middag zaten al twee onderdelen volledig vol (ladies run en de wandelmarathon). En voor de marathon zelf is het aantal deelnemers ook beperkt. Dus heb ik maar direct de knoop doorgehakt en me ingeschreven. Qua motivatie kan het wel tellen natuurlijk. We zullen wel zien hoe het jaar verloopt hé, maar ‘k wil er in ieder geval voluit voor gaan en dit zonder enige eindtijd voor ogen. Die marathon is te zwaar om ook al maar te dromen van een tijd rond de 4 uur. Zal al blij zijn als ik heelhuids de finish haal en als dat als allerlaatste is, dan is dat ook maar zo hé.

Maar nu eerst de winter overleven en rustig aan opbouwen richting halve marathon in mei. Heb er zin in!

Advertenties

3 gedachten over “de kop eraf

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s