bijna lente

De afgelopen week was het ideale loopweer ver te zoeken, voor mij toch. Met de nodige weemoed aanschouwde ik het weerbericht en zag de ene voorjaarsstorm na de andere voorspeld worden. Bah. Gelukkig gingen er op weergebied twee rustigere momenten komen, op woensdag en vrijdag. En zo kwam dat ik de dinsdagtraining dan maar naar woensdagmiddag verplaatste en de vrijdagtraining naar de middag ipv de avond (kwestie van toch wat somber daglicht op te nemen).

Ging het met het weer alle richtingen uit, met mijn trainingen gaat het alleen maar de goeie kant uit. Jiehaa! Zowel woensdag als vrijdag moest ik een D2-training doen, zijnde een tempo van zo rond de 9,5 km/uur, op woensdag 45 minuten en op vrijdag 50 minuten. Het liep bij beide trainingen zalig goed. Het tempo lag me perfect, getuige het feit dat beide trainingen aan exact hetzelfde gemiddelde tempo van 6:08 min/km werden gelopen. Hartslag zat ruim onder de 145, dus ook super. Coach Tiny reageerde tevreden, we zijn op de goeie weg!

Vanmorgen dan de zondagse duurloop in D1 (tussen 8,5 en 9 km/u), vandaag een uurtje (na de Natuurloop over 2 weken gaan we wat opbouwen). Buiten was een afwisselend tafereel van zon, wolken en regen te zien en die drie leken zich zowat  om het kwartier af te wisselen. Eer ventje (nog steeds ziek) uit zijn bed was gerold, was het al na 10u en kon ik eindelijk vertrekken (Seppe is nog iets te klein om al een uur aan zijn lot over te laten hé ;-)). En net toen ik de deur achter me dicht trok, besloten de weergoden dat de regen weer aan zet was en werd ik kletsnat. Rap terug naar binnen gehold om een regenjasje (wel een mouwloos of ik zweet mezelf te pletter) en petje bij aan te doen en hop weer op weg. Na een kwartiertje maakte de regen plaats voor de zon en die bleef me gezelschap houden tot het einde van mijn uurtje joggen. De wind was ook gaan liggen en er bleef enkel een zacht briesje over. Het leek wel ineens lente! Heerlijk gewoon!! En zo was mijn uurtje lopen in een wip weer over, goed voor 9,5 km in totaal (dus iets te snel gelopen) met een gemiddelde hartslag van 135. Ne mens zou er nog een uur langer van blijven lopen in zo’n omstandigheden, maar ik voel wel dat ik nog niet te hard van stapel mag lopen. Rustig aandoen en blessures voorblijven, kwestie van niet in dezelfde val van 2008 (toen overmoed mijn tweede naam was) te trappen en een jaar lang in de lappenmand te belanden hé. Liever dus wat korter en trager nu en een heel jaar lang kunnen genieten van het lopen en vooral blessurevrij in de zomer een marathontraining kunnen afwerken, that’s my goal now.

Op naar de volgende week nu!

Advertenties

4 gedachten over “bijna lente

  1. ’t Is inderdaad niet te geloven dat het putteke winter is he.Je lopen gaat goed vooruit, die hartslag , daar kan je niet mee foefelen dus good work ! Stillekesaan blijven trainen en die marathon lukt dan wel ! Veel plezier met de trainingen intussen en veel beterschap aan Koen he.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s