Oei oei, morgen weer een Natuurloopje in Lier!

Ik heb er echt geen idee van hoe het morgen zal gaan bij de 4e natuurloop in Lier. De conditie zit goed. Dat bewijzen de voorbije trainingen wel. M’n hartslag is onder controle en elke training gaat echt super. Dus een mens zou dan denken dat die “wedstrijd” een fluitje van een cent wordt. Maar ik heb allang geleerd dat dat niet altijd zo is. Heel vaak kamp ik dan net op die dag met een offday, of het weer zit tegen of ik ben gewoonweg ziek op de dag van de wedstrijd (wat dan echt wel bah! is).
Morgen ziet het ernaar uit dat het weer zo’n dagje “tegenvallend weer” gaat worden. Maar ook het lijf hapert een beetje, met een pijnlijke keel en vermoeid gevoel. Men voorspelt regen (hou ik niet van) en vooral een strakke wind van zo’n 5 beaufort. Als ik dan nog het pijltje van de windrichting bekijk op de site van het KMI, wordt het me al helemaal duidelijk: dat lange rechte stuk van 4 km aan de Netedijk gaan we weer de wind pal op kop hebben. Aaaarrrggghhh….Dat is dan zo’n stuk waar je je dan helemaal in opblaast, als je niet oppast. En na dat rechte stuk volgen er nog eens een kleine 3 km, gelukkig dan wel grotendeels met rugwind.  Ach ja, we zullen wel zien hé. Ik zou toch graag weer onder het uur eindigen op de 10 km. Vorige keer had ik 56,5 minuten, eens terug onder de 55 minuten zou tof zijn, maar als dat niet zo is, is er ook geen man overboord natuurlijk.

Dit wordt dan de voorlaatste Natuurloop. De laatste is over 3 weken, op 11 februari. Of ik die ga meedoen, is nog een beetje onzeker. Gisteren bezoekje aan de dermatologe gebracht. Ik wou een kleine talgcyste op m’n rug eens laten nakijken, omdat ik wat last had van jeuk er rond. Dat blijkt gelukkig héél onschuldig te zijn en voorlopig hoeft er niets te gebeuren. Toen ik er was, herinnerde ik me wel dat ik afgelopen zomer eens fel jeuk had aan een klein moedervlekje op m’n been. Dat vlekje had toen een paar dagen lang een rood randje en stond wat dik. ’t Is aan de voorkant van mijn bovenbeen, dus op een plaats dat ik het echt wel dagelijks zag en in ’t oog kon houden. Na een paar dagen trok de zwelling en roodheid weg, maar was er wel een puntje naast verschenen. Zoals de foto hiernaast (geplukt van het internet, maar m’n vlekje ziet er identiek uit). Ik vertelde dit allemaal aan de dermatologe en haar eerste reactie was, dat ik waarschijnlijk even een huidontsteking had doorgemaakt. Maar ze besloot er toch eens met een speciaal vergrootglas naar te kijken. En dan was het resultaat toch anders: duidelijk een karteling aan de rand waar te nemen en het puntje is geen nieuw moedervlekje, maar een uitloper van die bewuste vlek dus. Een teken dat de moedervlek aan het “muteren” is naar iets dat mogelijks op termijn kwaadaardig kan worden. Geen risico nemen en weg ermee dus. En die ingreep is gepland op 9 februari. Waarmee ik dus, na een hele omweg, terugkom op het feit waarom ik misschien niet meedoe aan de Natuurloop op 11 februari. Ik heb er dus geen flauw idee van hoe diep ze moet snijden in mijn vel, of er draadjes aan te pas komen en blablabla. Dat gaat ook allemaal maar duidelijk worden de 9e natuurlijk. Ik heb ooit eens een kleine cyste uit mijn rug laten weghalen en heb daar toen een week echt last van gehad. Nu is het aan mijn been, dus gaat dat wondje het lopen hinderen en zo? Geen idee, dus ik hou er al maar rekening mee dat ik de laatste Natuurloop misschien forfait ga moeten geven. Doemme, dan krijg ik wel mijn T-shirt niet, aangezien ik één deelname misloop. Iemand kandidaat om in mijn naam mee te doen in dat geval? Laar maar weten hé!

Tot morgen voor een kort verslagje van de Natuurloop!

Advertenties

2 gedachten over “Oei oei, morgen weer een Natuurloopje in Lier!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s