Natuurloop Lier (deel 4)

Voilà, de vierde zit erop en het ging GEWELDIG! Nochtans had het er alle schijn van dat het een bah-loopje van jewelste zou worden. Het weer was echt m’n ding niet vandaag. Somber, vochtig maar vooral windvlagen om U tegen te zeggen. Ik kwam zelfs  slechtgezind toe in Lier, maar gelukkig kwam ik al gauw Gert tegen die altijd goed gezind is en m’n humeur sloeg al snel om naar iets positievere waarden.

Bij het opwarmen merkte ik dat ik blijkbaar wel “goeie benen” had, dat beloofde al wat goeds. Maar die wind hé, echt niet mijn vriend (maar ik ga mijn best doen om tegen oktober wel dikke vriendjes te worden) en hij kwam dus volledig van de verkeerde kant. Dat ging zeker een paar kilometer in ons nadeel spelen. Ik durfde dus geen al te hoge verwachtingen stellen voor mezelf. Ik hoopte stilletjes een gemiddelde van zo’n 5:20 min/km te kunnen halen, dat zou me toch ruim onder de 55 minuten moeten doen eindigen.

De start dan: die verliep wat lastig. Doordat het grasveld naast het jaagpad weer meer moeras dan droog veld was, mocht iedereen al op het pad zelf plaatsnemen. Gevolg was echter dat iedereen dus fors opeengepakt bijeen stond op dat smalle strookje en dat bemoeilijkte de start. Het duurde ongeveer een kilometer eer ik eindelijk mijn eigen tempo kon lopen, tot dan was het slalommen, vertragen, inhalen, op mensen botsen etc….Geen al te beste start dus. Maar allé, daarna ging het vlot en kon ik proberen van dat gemiddelde te halen. En dat ging dus goed. Kilometer twee verliep al volledig tegen de wind in, maar dan kwam er gelukkig een stuk met rugwind. Vanaf kilometer 6 tot 8,5 was het dan weer beuken tegen de wind en da’s dan zo net op het moment dat het “vat” meestal wat af is hé. Maar ‘k liet me niet doen en kon het tempo aanhouden en zelfs wat mensen voorbijsteken die zich op dat lange stuk wat opgeblazen hadden. Jeej!! Op 8 km zag ik trouwens dat een tijd onder de 55 minuten een zekerheid zou worden, dus ik was al zeer happy. Maar het werd nog beter dan dat. Op het 10 km-punt klokte ik af op 53:30, wat dus exact een gemiddelde snelheid van 5:20 min/km is! Jawadde, how freaky is that! 🙂

Daarna de laatste 800 meter nog rustig uitgejogd en de finish gepasseerd in 58:22. Na een verfrissend bekertje sportdrank was ik al weer helemaal fit en happy. Snel de douche ingedoken (weer niet warm, maar gelukkig ook niet ijskoud) en daarna kwam ik dan nog ineens Edith en Kathia tegen! Keileuk zeg. Ze hadden niet meegelopen, maar waren komen wandelen. Super om hen nog eens te zien.

Kan alleen maar concluderen dat het met m’n conditie de goeie richting uitgaat. Hopelijk kunnen we deze vorm nu tot oktober vasthouden, héhé.

Na de wedstrijd ben ik dan nog even langs de Runners Service geweest. Eigenlijk was dat helemaal niet gepland, maar laat er nou door een gaslek in Duffel net een wegomleiding zijn, waardoor ik op een haar na langs de Runners passeerde en ben dan maar even gestopt 🙂 De huidige Brooks hebben er nu een 600 km opzitten, dus die gaan nog wel even mee. Maar vorige zomer liep ik té lang (meer dan 1000 km) met één paar loopschoenen met als gevolg twee voeten met plantaris fascitiis (of hij schrijf je dat toch). Heb mijn lesje dus geleerd. Dus hoog tijd dat ik nu het huidige paar al wat begin te wisselen met een nieuw paar. Ik blijf bij m’n vertrouwde Brooks Dyad, ik ben er tot nu toe al heel goed mee geweest. Leuke is wel dat de nieuwe collectie een roodroze tintje heeft gekregen ipv blauw. Zo kan ik ze toch al goed uiteen houden. Morgen eens uittesten met een rustig herstelloopje van een half uurtje. Heb er al zin in!

Advertenties

4 gedachten over “Natuurloop Lier (deel 4)

  1. Ik heb je nog niet zoveel gezien, maar echt, ’t was alsof je ‘schitterende’, alsof ondanks het weer, het zonnetje speciaal op jou scheen ! Je zag er super uit ! En dan nog NA de loop !
    Doe zo voort Ruth !

  2. Amai Ruth, dat is al een ferm snelle tijd. Zeker zo leuk als je goed presteert terwijl de verwachtingen niet alles zijn.
    Ik koop ook altijd ruim op tijd een 2e paar schoenen, heb ooit ook een half jaar gesukkeld door te lang op één paar te blijven lopen. Dus nu introduceer ik een 2e paar zeer voorzichtig, neem ruim de tijd om deze gewend te worden. Tot op heden met succes. Hopelijk kan jij de blessures ook voorkomen. Je bent goed bezig!!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s