de diepvries in

Hola! Was ik een paar weken geleden hier nog aan het jubelen omwille van het lentegevoel dat ik ervoer, nu worden er siberische temperaturen voorspeld. Néééééééééé! Ik wil het niet, ik wil het niet. Ik wil zon en warmte en een zacht lentebriesje! Vanmorgen voelde ik het al: om 8u de deur uit voor mijn zondagse duurloop en het was bibberen! Een ijskoud noordenwindje kwam op me af. Muts en handschoenen gaan zoeken dus, een sjaaltje had ik al omgedaan. Bah bah, niks voor mij zo’n vriesweer. Maar allé, toch een beetje een positieve nood: het was droog! Dat scheelt al wat natuurlijk. En eigenlijk was het dan vandaag nog te doen, met die -1°. Ze voorspellen verdikke -10°C tegen het einde van de week. Bibberen dus!

De ijskoude wind vanmorgen deed me besluiten de route, die ik had uitgestippeld, in omgekeerde volgorde te lopen. Daardoor had ik het grootste deel van de tijd rugwind! Soms ben ik slim hé. Opdracht was 70 minuten in D1 en dat is vrij goed gelukt. In totaal 10,7 km gelopen in 1u10min14sec, gemiddelde hartslag was 135. Dik tevreden dus! Hopelijk coach Tiny ook!

En dat was dan ineens ook de laatste looptraining van januari, dat zo eindigt op 117,2 km. Niet superveel, sommigen lopen dat op een week, maar ja..ne mens moet ergens mee beginnen hé!
Normaal gezien zou ik dinsdag nog één keertje aan de slag gaan, maar een teambuildingactiviteit met het nieuwe team, waartoe ik binnenkort ga horen, steekt wat roet in het eten. Nou ja, roet in het eten is slecht uitgedrukt, want we gaan natuurlijk wel uit eten 🙂 En daarvoor trekken we met z’n allen naar de fitness om een heuse spinningles of een bbb-les bij te wonen. Drie keer raden voor wat ik heb gekozen: de spinning natuurlijk! Da’s al een eeuwigheid geleden. Zo lang geleden al, dat ik zelfs niet meer wist hoe mijn spinningschoenen eruitzien en ik dus even heb moeten zoeken. En toen ik ze dan vasthad, had ik zoiets van: huh, zijn die nu van mij of van ’t ventje. Uiteindelijk ze maar eens aangedaan, ventje met zijn maat 43 heeft nl. voeten die een meter langer zijn dan mijn minivoetjes. Maar het bleken dus wel degelijk mijn schoenen te zijn. Nog hippe exemplaren ook eigenlijk, al zeg ik het zelf 🙂 Enfin, leuk dat ze nog eens van pas komen dus. Ik kijk er in ieder geval naar uit, maar hoop wel dat ik dan woensdag niet zo stijf als een plank ga zijn voor de stevige intervaltraining die dan gepland staat! We shall see!

Advertenties

2 gedachten over “de diepvries in

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s