bibberen

Ja hoor, ik ben gisteren (vrijdag dus) gaan lopen! Onder de middag, toen het net nog niet sneeuwde. Qua timing kon het dus niet beter. Net toen terug ik aan ons kantoorgebouw aankwam, dwarrelden de eerste sneeuwvlokjes naar beneden.
Maar koud dat ik het had. Het is nu echt wel bewezen: ik ben een echte koukleum. Donderdag schreef ik op Facebook wat ik zoal van kledij had voorzien voor mijn looptochtje en daar kreeg ik toch wel wat lacherige reacties op. Iemand die liep in enkel een shirtje met een jasje erbovenop en dat meer dan voldoende vond. En nog zo van dat. Want wat had ik aan: een korte tight, daarbovenop een lange tight, een shirtje met korte mouwen, daarop een shirt met lange mouwen, daarbovenop een fleecetrui, een fleecebuff rond mijn nek, een mutske en handschoenen. En natuurlijk ook kousen en mijn schoenen 😉

En dan nog had ik het héél de rit gewoon KOUD. Brrrrrrrrrrrr. Ik raakte dus echt niet opgewarmd. De (zwakke) ijskoude wind bleef snijden, mijn beenspieren bleven ijskoud en voelden op den duur stram aan, mijn hart bonkte zo hard dat het uit mijn lijf leek te willen springen en ik had moeite met ademen (beetje astmatisch, weetjewel).

Maar soit: ik heb 58,5 minuten gelopen en volgens Google Maps legde ik op die tijd 9,7 km af. Niet slecht voor een middagtraining, maar het ging dus niet van harte.

En het is nog niet gedaan met vriezen en nu is die berg sneeuw er ook nog bij gekomen. Dat ligt er hier in ons dorp trouwens ondertussen niet zo best bij, alles is aangevrozen. Dus ik ga morgen echt wel weer passen. Volgende week zaterdag is de volgende natuurloop in Lier en dat wil ik nu niet op het spel gaan zetten door morgen te gaan hobbelen op sneeuw en ijs en dan op mijn toeter te gaan en misschien een blessure op te lopen. Call me a sissy, I don’t care 🙂 We zullen wel zien hoe het weer hier evolueert. Desnoods wordt Lier dan maar een rustige duurloop hé, als het de komende dagen echt niet lukt om te trainen…

Advertenties

3 gedachten over “bibberen

  1. Mijn ervaring met zo’n koud weer : 1 winddichte laag is beter dan twee extra fleecen, probeer eens met een regenjack. Nog veel looplezier.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s