opwarmerke

Ik ben geen sissy! Allé ja, de zondag nog wel een beetje. Normaal is het dan duurlooptijd, maar door de aangevroren sneeuw lag het er bij ons in Boortmeerbeek barslecht bij. Geen zin om er een glijtochtje van te maken en de temperatuur van -8°C om 11u ’s morgens nodigde echt niet uit om langer dan 5 minuten buiten te komen. Maar maandag was het een heel ander verhaal. De temperatuur was iets draaglijker, er was nauwelijks wind. Bovendien lagen de fietspaden er daar een pak beter bij dan thuis en ook de parken waren goed beloopbaar. Dus ik was blij dat ik zondag de beslissing had genomen om nog gauw een tas vol met loopspullen klaar te maken en maandag mee te nemen naar het werk.
Normaal gezien had ik dus nog een duurloop van 75 minuten af te werken, maar een uitgelopen vergadering zorgde ervoor dat ik later dan voorzien moest vertrekken. Het werd dus een iets kortere duurloop, maar met 65,5 minuut nu ook niet zo veel korter. Op die tijd legde ik 10,7 km af, dus ‘k had wel iets te snel gelopen. Ach ja, het liep lekker 🙂 Na het douchen had ik nog welgeteld 5 minuten om een lunch te halen in de cafetaria (ik neem nooit zelf boterhammekes mee naar het werk, maar eet altijd een verse zelf-samengestelde salade in ons bedrijfsrestaurant, da’s veel gezonder :-)), dus qua timing zat het net snor!

Vandaag dan een half dagje vrij, maar ik besloot toch terug vanaf kantoor een trainingske te doen, alvorens naar huis te vertrekken. Dit keer stond er een wisselloopje op de planning, maar nu ik al een weekje Garmin-loos ben, merk ik dat mijn ritmegevoel niet zo denderend is. Ik loop altijd te snel. Zo ook deze keer. Heb 59 minuten gelopen, waarbij ik om de 5 minuten moest wisselen van tempo (D3/D2/D1/D3/D2 enz…). In totaal liep ik 10,1 km (volgens Google maps en joggingroute in het park), da’s dus 5:50 min/km gemiddeld overal. Wetende dat mijn D3-tempo eigenlijk 5:37 min/km is, klopt er hier duidelijk iets niet. Te snel gelopen dus 😉 Maar het liep gewoon weer lekker, nah. Een laatste goed opwarmerke voor de Natuurloop in Lier aanstaande zaterdag se!

Nu wel twee dagen verplichte rust, want zaterdag dus de laatste in de reeks Natuurlopen. En de kou heeft nu toch zijn sporen nagelaten, want vandaag in de late namiddag kreeg ik last van keelpijn en nu begin ik te niezen en zit ik met een snotneuzeke van jewelste. Ai ai, een verkoudheid! Ook zoonlief heeft er last van en hij is gisteren begonnen (foei! ;-)). Hopelijk blijft het bij wat snotteren en keelpijn, daar kan ik nu nog wel mee lopen. Als er koorts bij komt kijken, start ik zaterdag uiteraard niet. We shall see!

Dit lijkt me in ieder geval wel handig momenteel:

 

Advertenties

2 gedachten over “opwarmerke

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s