onverwacht

Het blijft goed gaan met mijn trainingen. Ik kan er eigenlijk nog steeds zelf niet van over. Ben ik twee weken lang hondsziek, blijkt dat amper effect gehad te hebben op mijn conditie. Enkel mijn hartslag gaat nog wat hoger dan voorheen, maar dat is dan ook het enige dat een beetje uit de toon valt. M’n benen dragen me probleemloos een uur lang voort en ook mijn ademhaling werkt volop mee. Zalig dus. En het geeft me moed om door te gaan, want ondertussen komt de halve marathon gestaag dichterbij en eind maart heb ik al een eerste afspraak met een 10 mijls-wedstrijd. En eind maart is echt wel heel kortbij nu.

Vrijdag dus gewoon mijn schema weer opgepikt! En dat was voor die dag een duurloop D2 (6:17 min/km) van een uurtje. Terug onder m’n middagpauze gaan trainen en het liep dus lekker. 9,6 km in exact een uurtje dus qua gemiddeld tempo had ik de opdracht mooi volbracht.

Vandaag stond er dan direct een serieuze klepper op de planning. Een duurloop van 85 minuten tegen 6:46 min/km. Voor ik ziek werd, was mijn langste duurloop een uurtje en nu dus direct 85 minuten, gezien er twee zondagse duurlopen tussenuit waren geweest. Dus best wel wat twijfel hoor, of ik het wel zou aankunnen. Ik besloot dan ook om op locatie te gaan lopen. Op onbekend terrein merk je minder snel hoe veel tijd er verstrijkt en dat helpt mij mentaal wel. Dus op marching.be nog eens gekeken of er een wandeltocht in de buurt was en ik had geluk: hier vlakbij in Kampenhout ging er een wandeling door met o.m. een afstand van 11 km. Ideaal dus. Vanmorgen om 7u30 al naar daar vertrokken, zodat ik de wandelmassa wat zou voor zijn en dat bleek een goeie zet. Ten eerste vlot parkeerplaats gevonden (niet altijd evident omdat de start vaak in een woonwijk plaatsvindt) en nog niet te veel volk op de been. Het parcours was een onverwachte verrassing. Na een kilometer draaiden we een weiland in en vanaf dan ging het kilometers lang over onverharde paden. Als er al sprake was van een pad, want dat was soms ook ver zoek. Het werd dus een heuse trailrun en moesten er nu nog een paar stevige hellingen bijgezeten hebben, waande ik me met momenten bijna terug bij La Bouillonnante, héhé. Hobbelige gras”paden”, modderige paadjes door het bos met diepe sleuven en stenen, keien en boomwortels die er overal doorheen pierden, dwars door verwilderde weilanden en al wat je nog maar kan bedenken. Met andere woorden….het was zwaar! Maar oh zo leuk.  Rond kilometer 6 ging het weer even een paar honderd meter over asfalt (omdat er een rustpost voor de wandelaars kwam) en dan op het einde heb ik er zelf nog een lus door de woonwijk aangebreid om tot 85 minuten te komen. Denk dus dat ik op de totale afstand van 12,5 km die ik uiteindelijk liep, zo’n 3 km over asfalt en voetpaden heb gelopen en voor de rest pure trailfun :-)Mijn hartslag was natuurlijk rampzalig, zo’n ondergrond zorgde direct wel voor een 15-tal slagen boven mijn normale hartslag. Ach ja.

Ik dacht dat ik daarna dan wel moe zou zijn en de rest van de dag lui in m’n zeteltje zou liggen. Maar de loopfun had me alleen maar meer energie bezorgd. Het huis vaarde er wel bij want dat heeft nu een hele poetsbeurt achter de rug en ook de gigaberg strijk die op me lag te wachten, moest er aan geloven.

Volgende week doe ik dus weer een wandeltochtje mee. Dit keer in het Mechelse. Ben benieuwd wat de organisatoren voor me in petto gaan hebben 🙂

Advertenties

3 gedachten over “onverwacht

  1. Ik dacht al dat je springbonen en wipsla had gegeten omdat je zoveel energie had! Maar het was jouw loopje dat jou deed rondstuiteren. Probeer dit maar eens uit te leggen aan een niet-sporter. Die verklaren je compleet zot! 🙂

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s